2017-01-23 12:28


Boc: Guvernul va prelua propunerile sindicatelor pentru Codul Muncii doar dacă sunt raţionale

 |  13:13
Boc: Guvernul va prelua propunerile sindicatelor pentru Codul Muncii doar dacă sunt raţionale

Guvernul doreşte să aibă o discuţie finală culiderii sindicali privind modificările Codului Muncii, dar va preluapropunerile acestora doar dacă se bazează pe argumente raţionale şi seîncadrează în filosofia Codului, a declarat premierul Emil Boc.

El a ajuns,vineri, la sediul Ministerului Muncii, pentru a avea, împreună cu ministrul deresort, o discuţie cu liderii sindicali privind noua formă propusă a Codului Muncii.

Ulterior,şeful Guvernului se va întâlni, tot la Ministerul Muncii, şi cu patronatele.

Boc a arătat că doreşte să aibă odiscuţie finală cu sindicatele privind Codul Muncii, dar că în contextulanalizării amendamentelor care vor fi depuse de către parlamentari, dupăangajarea răspunderii Guvernului, pot fi discutate şi alte aspecte.

"Parteade dialog social nu se opreşte niciodată", a spus Boc.

Guvernul îşi va angaja săptămânaviitoare răspunderea în Parlament pentru modificările Codului Muncii, a anunţat, joiseara, premierul Emil Boc.

El aprecizat, la postul public de televiziune, că se aşteaptă încă avizulConsiliului Economic şi Social.

Liderul"Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, săptămâna trecută, în urmaunei întâlniri cu şeful Guvernului, că modificările la Codul Muncii sunt o nouăformă de sclavagism, deoarece patronul poate concedia colectiv oricând şi adoua zi să angajeze alte persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image