2017-01-20 05:43

ULTIMA ORA


Boc: În acest an creşterea economică va fi între 1,5 şi 2 la sută

 |  17:06
Boc: În acest an creşterea economică va fi între 1,5 şi 2 la sută

Premierul Emil Boc a declarat duminică la Deva că înacest an creşterea economică va fi între 1,5 şi 2 la sută, "cu prognozăbună de creştere în 2012", adică 4-4,5 la sută. Boc a spus, referitor ladeclaraţiile şefului delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, potrivit căroraţara are toate şansele să iasă din recesiune după primul trimestru al acestuian, că faptul că această informaţie este dată de un oficial FMI întăreşte ideeacă lucrurile merg într-o direcţie bună în România.

"Procentulde creştere economică pentru acest an este cel pe care îl avem în bugetul destat şi în acordurile cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială: o creştereeconomică între 1,5 şi 2 la sută, cu prognoză bună de creştere în 2012, adică4-4,5 la sută", a spus Boc.

România vaieşi din recesiune la finale lunii martie, creşterea economică va urma otraiectorie ascendentă de la un trimestru la altul, iar populaţia va simţi căsituaţia s-a îmbunătăţit până la jumătatea acestui an, a declarat şefulmisiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

"Existăîntotdeauns un grad de incertitudine şi nu ştiu exact care va fi cifra de lasfârşitul primului trimestru, dar cred că indicatorii privind economia Românieisunt aproape universal pozitivi. Există şi unele excepţii, dar dacă ne uităm laproducţia industrială, creşterea este foarte robustă, iar evoluţiaexporturilor, de asemenea, foarte pozitivă. Chiar şi cele negative, precumvânzările din retail sunt mai puţin negative decât erau, iar indicatori precumîncrederea consumatorului s-au îmbunătăţit", a adăugat Franks.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image