2018-10-18 04:39


Boc își asumă, cu preţul demisiei, evitarea derapajelor economico-financiare

 |  11:31
Boc își asumă, cu preţul demisiei, evitarea derapajelor economico-financiare

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, că nu va permite nicio 'evoluţie electorală şi populistă' a bugetului pentru 2012 și îşi asumă, cu preţul demisiei, menţinerea stabilităţii macroeconomice a ţării în anul următor. De asemenea, premierul a subliniat avantajul acordului cu FMI şi Comisia Europeană, ca un element de garanţie, în cazul deteriorării contextului economic european.

'Demisia întotdeauna este pe masă, în condiţiile în care aceste lucruri nu se respectă (...) Nu voi permite nicio evoluţie electorală şi populistă a bugetului şi tot ce va depinde de mine, cu preţul demisiei, va fi să menţinem România pe linia stabilităţii (...) Îmi asum, cu preţul demisiei, menţinerea stabilităţii macroeconomice a ţării. (…) Aceste analize nu trebuie făcute o dată la şase luni, ci periodic, pentru că aşa te asiguri că eşti în grafic (...) Demisia nu trebuie făcută o dată la şase luni pentru că un Guvern lucrează responsabil în fiecare zi, nu o dată la şase luni', a declarat premierul.

Fiindcă bugetul este făcut fără tentă electorală şi populisme, România nu va intra în 2012 în derapaje economico-financiare, mai ales că, în cazul înrăutăţirii contextului economic european, există şi acordul cu FMI şi Comisia Europeană, ca un element de garanţie şi o centură de siguranţă, a explicat Emil Boc. 'Nu avem în intenţie accesarea acestei linii, dar este un element de siguranţă în plus', a adăugat șeful Guvernului.

În scopul acoperirii deficitului şi a rostogolirii datoriilor actuale, România poate găsi finanţare în 2012 pe piaţa internă şi externă pentru a împrumuta sumele de 57 miliarde lei şi 2,4 miliarde euro, stabilite în proiectul de buget, iar PDL nu va sacrifica ţara în condiţiile în care în ultimii ani nu a guvernat în funcție de sondajele de opinie, a precizat premierul. 'Şansa noastră ca partid este să ieşim din starea de timorare şi să explicăm acum ce am făcut pentru România şi nu să vină alţii peste ani de zile' să spună ce măsuri bune au luat preşedintele şi Guvernul actual în această perioadă. 'Oamenii acum pot să înţeleagă că măsurile pe care le-am luat nu au fost produsul unor mofturi, ci al nevoii de a salva ţara', a explicat Emil Boc la PRO TV, potrivit Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-01

TAGURI: Boc, derapaje, demisie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...