2017-01-18 10:22

ULTIMA ORA


Boc: La sfârşitul lui octombrie se va ști ce vor primi bugetarii

 |  08:25
Boc: La sfârşitul lui octombrie se va ști ce vor primi bugetarii

Premierul Emil Boc a declarat, marți seara, că după stabilirea la sfârşitul lunii octombrie a prognozei de creştere economică şi a situaţiei deficitului bugetar, oferta Guvernului pentru bugetari şi pensionari în 2012 se va cunoaşte prin legea bugetului de stat care va fi înaintată Parlamentului.

„Ce vom oferi exact salariaţilor bugetari şi românilor în 2012 vom şti prin legea bugetului de stat. Aceasta va fi înaintată Parlamentului după stabilirea prognozei de creştere economică şi a deficitului bugetar. Anul acesta România se încadrează după toate datele în creşterea economică de 1,5%, chiar astăzi am auzit că prognoza estimează 1,7%. Şi 1,5% înseamnă că suntem în grafic, dacă va fi 1,7% cu atât mai bine. (Pentru - n.r.) anul viitor vom avea exact datele la sfârşitul lunii octombrie. Deficitul bugetar este acum de 4,4%, va scădea sub 3%. În condiţiile în care deficitul scade, deci vom împrumuta mai puţini bani, pe de altă parte creşterea economică nu este atât de optimistă cum ne-am aşteptat datorită evenimentelor externe în special, va trebui să avem un buget extrem de echilibrat, care să nu vândă pielea ursului din pădure, ci dimpotrivă să păstreze acest bun pe care îl avem acum, adică stabilitatea economică câştigată. (...) Partea plină a paharului poate fi doar aceea că România luând măsurile dure de reformă în 2010 nu mai este nevoită să ia măsuri pe care astăzi le vedem în Grecia”, a explicat primul-ministru, marţi seara, la TVR1.

Premierul a făcut apel la prudenţă și realism condamnând „populismul” liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu care promit „lucruri fără acoperire”. „Avem stabilitate economică, am ieşit din recesiune, dar nu din criză, vreau să subliniez încă o dată pentru că unii fac această confuzie. Eu nu am spus niciodată că România a ieşit din criza economică, am spus că România a ieşit din recesiune economică pentru că a avut trei trimestre consecutive de creştere economică, iar aceasta este prima etapă spre ieşirea din criză. Dar aceasta depinde şi de ceea ce se întâmplă în restul lumii”, a subliniat premierul.

Emil Boc avertizează că redimensionarea numărului de bugetari va continua. „Acum se află în desfăşurare procesul de restructurare de la ANAF, Ministerul Finanţelor şi Ministerul de Interne. În paralel, mai este şi procesul prin care se angajează doar un salariat la 7 poziţii care se eliberează. Deci are loc acest proces de restructurare şi se aplică acolo unde structurile statului sunt încă supradimensionate”, a adăugat acesta, potrivit Agerpres. Președintele Traian Băsescu a respins duminică posibilitatea indexări la pensii, când există deficit de 3,6 miliarde de euro, şi a declarat imposibilă revenirea integrală la salariile din 2010, când încă este un excedent de salariaţi. Președintele a subliniat importanța diminuării radicale a ajutoarelor sociale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-20

TAGURI: Emil Boc, bugetari, recesiune, criză, deficit, prognoză, pensionariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image