2017-01-24 19:36


Boc: Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă, conţine afirmaţii contradictorii, copiate sau răsuflate. Vezi declaraţiile premierului

 |  17:33
Boc: Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă, conţine afirmaţii contradictorii, copiate sau răsuflate. Vezi declaraţiile premierului

PremierulEmil Boc a vorbit miercuri în plenul reunit al Parlamentului, timp de 30 deminute, el răspunzând astfel criticilor exprimate în textul moţiunii de cenzurăiniţiate şi depuse de 210 parlamentari ai opoziţiei.

Răspunsulpremierului este urmat de dezbaterile generale asupra moţiunii.

Dupădezbaterile generale, premierul va lua din nou cuvântul pentru a răspunde, de dataaceasta, criticilor aduse în timpul dezbaterilor.

EmilBoc a transmis miercuri parlamentarilor opoziţiei că moţiunea de cenzurăformulată la adresa Guvernului nu are "nicio şansă", deoarece nu areaproape nicio legătură cu proiectul Codului Muncii asumat de Executiv şiconţine afirmaţii contradictorii, copiate sau fără conţinut:

►Peste două treimi din text sunt doar atacuri populiste şi reprezintă afirmaţiidemagogice, răsuflate şi populiste. Asta demonstrează că nu vă pasă de oameniimuncii. Moţiunea este o simplă declaraţie demagogică şi populistă.

►Cei care astăzi răspândesc cele mai grozave minciuni le refuză tinerilor oşansă în plus pentru un loc de muncă, refuză sectorului privată o şansă majorăde dezvoltare.

►Cei care se împotrivesc Codului Muncii nu fac decât să-i defavorizeze pe ceicare muncesc şi îşi văd de treabă.

►Codul Muncii îi apără pe cei care muncesc corect.

►Odată cu moţiunea de cenzură, USL a depus o variantă de Cod al Muncii plagiatdupă Codul Muncii promovat de Guvern, prin copierea a 76 de prevederi care,paradoxal, sunt criticate chiar în moţiunea de cenzură depusă.

►Cum se numeşte asta, fraţilor ? Plagiat. Doamna Ecaterina Andronescu să susţinăîn faţa colegilor din USL o prelegere privind definiţia plagiatului.

►Prelungirea timpului de muncă zilnic şi săptămânal - aţi preluat acelaşi textpe care îl criticaţi. Dovadă supremă de demagogie. Şi în varianta depusă decătre opoziţie se realizează o flexibilizare a ceea ce înseamnă timpul demuncă.

►Reducerea concediului de odihnă - exact acelaşi prevederi pe care le are Codulpromovat de Guvern sunt şi în codul USL.

►De ce refuzaţi înlesnirea angajărilor şi cum aveţi pretenţia să se reducăefectiv munca la negru dacă nu înlesnim angajările de către angajatori ? Doriţiîn continuare ca cetăţenii acestei ţări să fie dependenţi de politici populisteşi pomeniile pe care le daţi în campaniile electorale.

►Contractul de muncă pe durată nedeterminată rămâne regula. România deţine în UEcea mai mică pondere a contractelor de muncă pe durată determinată. Cepropunem: durata contractului de muncă pe durată determinată să nu depăşeascăcinci ani.

►Renunţaţi la intoxicările pe care le-aţi făcut, inducând opinia publică îneroare cu privire la modificările Codului Muncii.

►Acest Cod al muncii împreună cu legea zilierilor va aduce sute de mii de locuride muncă. Va aduce pentru angajatori posibilităţi suplimentare pentru angajări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image