2017-01-17 11:33

ULTIMA ORA


Boc nu poate promite mărirea pensiilor și a salariilor

 |  07:24
Boc nu poate promite mărirea pensiilor și a salariilor

Primul ministru, Emil Boc, nu poate promite mărirea pensiilor şi a salariilor de la 1 aprilie pentru că acest lucru depinde de analiza economică a primului trimestru şi de contextul economic internaţional. Mandatul pe care acesta l-a primit luni de la Coaliţie de a negocia cu FMI măriri de salarii şi pensii se referă, în primul rând, la menţinerea acestor lucruri în scrisoarea pe care Guvernul o va înainta Comisiei Europene şi FMI, iar "anul nu se încheie în 31 ianuarie", a precizat, luni seara, premierul.

"Astăzi nu putem să dăm o promisiune în sensul că se măresc pensiile şi salariile de la 1 aprilie. Aş fi incorect să spun că de la 1 aprilie, mai ales că e şi Ziua păcălelilor, putem vorbi de majorarea de salarii şi pensii. Voi spune aşa: după analiza primului trimestru din punct de vedere economic şi în funcţie de contextul economic internaţional al crizei economice care este în Europa şi în zona euro vom analiza şi vom spune cu cărţile pe masă dacă este posibil pe parcursul anului să se realizeze o modestă recuperare la salarii şi indexare la pensii", a declarat Emil Boc.

"Anul este lung şi această posibilitate, dacă nu periclităm stabilitatea României şi dacă există resurse se poate face. A face promisiuni de acum pentru aprilie e prea curând", a explicat premierul, potrivit Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-29

TAGURI: Boc, pensii, salariiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image