2017-01-21 02:12

ULTIMA ORA


Boc nu promite mărirea salariilor şi pensiilor, dar nici demisia sa

 |  07:29
Boc nu promite mărirea salariilor şi pensiilor, dar nici demisia sa

Primul-ministru Emil Boc a afirmat, marţi seara, că este de acord cu dialogul "la toate nivelele " şi cu unele măsuri de ameliorare a situaţiei, dar nu le poate promite protestatarilor mărirea salariilor şi a pensiilor, anularea măsurilor de austeritate şi nici demisia sa.

"Astăzi nu putem promite salarii şi pensii mărite. Astăzi, nu pot face acest lucru. Asta nu înseamnă că dacă urmăm drumul corect nu este posibil acest lucru (...) Ce putem spune astăzi? Că România este în afara oricărui risc de neplată a salariilor şi pensiilor. Acest lucru putem spune, că am asigurat stabilitate", a explicat Emil Boc.  Primul-ministru a subliniat că "soarta Guvernului se decide în Parlament", care este organul reprezentativ al poporului. "Într-o democraţie, se spune foarte clar în Constituţie, că Parlamentul este organul suprem reprezentativ al poporului român. Acolo se decide soarta guvernelor, pentru că un guvern lucrează sub controlul Parlamentului (...) Din perspectiva mea individuală, am spus-o de fiecare dată, lucrez la fel, din primul minut până în ultimul minut al funcţiei de prim-ministru, indiferent cât va dura ea", a argumentat premierul. Șeful Guvernului va cere o intensificare a dialogului cu manifestanţii, chiar și în cadrul comisiilor de dialog social de la nivelul prefecturilor. "Răspunsul e unul singur - dialogul pe toate palierele, la toate nivelele, prin orice mijloace instituţionale ale statului. Doi: măsuri şi lucruri care să amelioreze, fără să pierdem ce am câştigat, starea de fapt. Şi trei, explicarea în continuare a situaţiei în care ne aflăm, a măsurilor luate", a subliniat primul-ministru. Suplimentarea sprijinului de stat pentru firme la angajarea şomerilor, tinerilor absolvenţi sau celor care mai au câţiva ani până la pensionare sunt câteva exemple din subiectele pe care premierul le-a discutat cu patronatele în şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social de marţi.

Pe de altă parte, protestele de stradă afectează funcţionarea statului și reduc şansa aducerii celor şase miliarde de euro, fonduri europene, prevăzuţi pentru realizarea investiţiilor de 38 miliarde de lei alocaţi de la bugetul de stat, a precizat premierul, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-01

TAGURI: Boc, salarii, pensii, demisie, protestatariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image