2018-12-19 00:21


Boc: Orizontul privind gazele nu este prea optimist

 |  18:58
Boc: Orizontul privind gazele nu este prea optimist

Premierul Emil Boc a declarat marţi, că nu este foarte optimist orizontul privind evoluţia preţului gazelor naturale. „Orizontul nici nu e foarte optimist cu privire la evoluţia gazelor”, a spus Boc. El a explicat, apoi, că şi România trebuie să dezvolte tehnologii şi programe de exploatare a surselor regenerabile de energie, cum sunt cea solară sau eoliană. “Sursele care nu sunt regenerabile, prin excelenţă, vor avea o problemă, că vorbim de gaz, de alte forme de energie, e vorba de o politică a viitorului, trebuie să ne concentrăm pe aceste surse regenerabile”, a subliniat premierul.

Premierul Boc şi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, au vizitat marţi o şcoală din comuna Conţeşti şi o locuinţă privată din comuna Dobra, judeţul Dâmboviţa, unde au fost desfăşurate proiecte de eficientizare energetică prin programul “Casa Verde”, prin care Guvernul decontează cheltuieli de până la 6.000 de lei pentru montarea de dispozitive pentru exploatarea surselor regenerabile de energie. “Astăzi, în România, sunt cuprinse 40.000 de familii care utilizează această formă de energie şi care se va regăsi, pe de-o parte, în factura mai mică la încălzire şi, pe de altă parte, la protejarea mediului înconjurător, de care trebuie să avem grijă”, a precizat Boc. El a arătat că acest program face parte din politica de investiţii a Guvernului, prin care doreşte să stimuleze creşterea economică. “Investiţiile reprezintă cheia de putea asigura creşterea economică de care are nevoie ţara şi mai ales în trimestrul III cu atât mai mult avem nevoie, în condiţiile în care turbulenţele de pe pieţele internaţionale au condus începând cu luna iunie la o încetinire a ritmului producţiei industriale sau a exporturilor, de aceea trebuie să fim pregătiţi şi precauţi şi să susţinem investiţiile de la noi din ţară”, a subliniat şeful Guvernului. El şi-a exprimat speranţa că producţia agricolă din acest an va compensa încetinirea ritmului exporturilor şi producţiei industriale. “Sper ca anul agricol să compenseze această încetinire relativă a producţiei industriale şi a exporturilor din luna iunie, să ne putem atinge ţinta de 1,5% de creştere economică pe 2011 - deocamdată suntem în graficul acesteia, dar trebuie să fim extrem de precauţi', a arătat Boc.

În context, premierul a avertizat că situaţia economică din Europa poate avea repercusiuni şi asupra economiei României.

“Ce se întâmplă în Europa poate avea implicaţii şi asupra României din perspectiva scăderii ponderii exporturilor sau a producţiei industriale sau comenzilor din industrie şi de aceea trebuie să păstrăm motoarele interne ale investiţiilor”, a afirmat Emil Boc.

Referitor la cheltuielile bugetare, şeful Guvernului a reiterat importanţa politicilor precaute.

“Nu avem voie să facem niciun fel de exces, de pas lateral, de politică greşită în domeniul bugetar care ar putea compromite creşterea economică sau stabilitatea macroeconomică. Precauţie maximă şi investiţie atât cât este posibil!”, a spus Boc.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...