2019-02-21 03:44


Boc: Până în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare

 |  15:23

PremierulEmil Boc a declarat, vineri, că "până în 2030 viaţa ne va obliga săajungem la egalizarea vârstei de pensionare", precizând că decizia în acessens este la mâna Parlamentului.

"Pânăîn 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare.Oricum, decizia în acest sens este la mâna Parlamentului", a declarat Boc.

Larândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat căgestul şefului statului de a retrimite Parlamentului Legea pensiilor reprezintăo mână întinsă opoziţiei. Ea a apreciat că reprezentanţii opoziţie au şansa dea-şi corija comportamentul şi că "frauda" este făcută de cei carelipsesc din plen, nu de către cei prezenţi.

PremierulEmil Boc şi preşedintele Camerei Deputaţilor participă vineri, la PoianaBraşov, la reuniunea liderilor PDL cu primarii de comune ai Partidului DemocratLiberal.

PreşedinteleTraian Băsescu a anunţat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemuluiunitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionarela 63 de ani pentru femei.

În21 septembrie, în discursul susţinut în Parlament, preşedintele Băsescu afirma:"Măsura de creştere progresivă până în 2030 a vârstei de pensionare, pânăla 65 de ani, precum şi egalizarea acesteia la femei şi bărbaţi, este necesară,având în vedere tendinţele demografice îngrijorătoare, din România şi nu numai,inclusiv în Uniunea Europeană".

MinistrulMuncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că vârsta de 65 de ani pentrupensionarea femeilor va fi necesară din 2030.

"Vârstade pensionare a femeilor creşte până la 65 de ani, începând cu 2014, încreştere, ajungând în 2030 cu acea vârstă de 65 de ani. Conform Legii 19,bărbaţii ating această vârstă în 2014, iar doamnele continuă să lucreze până la65 de ani doar în condiţiile în care ating vârsta aceasta în 2030. Cei cares-au născut în anul 1967 pot invoca această lege", a explicat ministrulMuncii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...