2019-02-22 12:22


Boc: Ponta spune că a cumpărat parlamentari ai puterii la moţiune, este un autodenunţ penal

 |  15:23
Boc: Ponta spune că a cumpărat parlamentari ai puterii la moţiune, este un autodenunţ penal

Declaraţiapreşedintelui PSD, Victor Ponta, că a cumpărat votul unor parlamentari aiputerii pentru a vota căderea Guvernului prin moţiune de cenzură reprezintă un autodenunţpenal pentru care acesta trebuie să răspundă în faţa legii, a afirmat, joi,liderul PDL, premierul Emil Boc.

"Amvăzut o declaraţie transcrisă a domnului Ponta, de ieri (miercuri-n.r.), caremă îngrozeşte pur şi simplu. Adică, domnul Victor Ponta este în postura hoţuluicare strigă hoţul şi am două argumente mari în acest sens: pe de-o parte, înParlament, la moţiunea de cenzură, trei PSD-işti au semnat de două ori, cusemnături diferite, o moţiune de cenzură care reprezintă un act fundamental constituţionalce vizează demiterea Guvernului, deci şi-au permis frauda la cel mai înaltnivel al Parlamentului, şi anume semnarea unei moţiuni de cenzură. Iardeclaraţia domnului Victor Ponta de aseară, care sună în felul următor, căpractic el a cumpărat zece parlamentari de la putere şi aceia au primit ceea ceaşteptau să primească, demonstrază clar că pentru PSD singura cale de acţiunepolitică este mita şi furtul. Adică, se autoincriminează domnul Victor Ponta cudeclaraţia pe care au făcut-o", a susţinut Boc.

Ela citat din declaraţia preşedintelui PSD, respectiv că "cel puţin zeceindivizi care mi-au strâns mâna la mine în birou şi mi-au spus că or să votezemoţiunea aseară şi-au primit ceea ce trebuiau să primească" şi a apreciatcă această declaraţie este un autodenunţ penal pentru Victor Ponta, caretrebuie să răspundă în faţa legii pentru "iresponsabilitatea miteielectorale".

"Aceastădeclaraţie este un autodenunţ penal pentru domnul Victor Ponta, care trebuie sărăspundă în faţa legii pentru iresponsabilitatea mitei electorale,iresponsabilitatea de a cumpăra în democraţie voturi, chemându-i în birou peparlamentari care ş-au primit ceea ce trebuiau să primească pentru a da jos unguvern. Cred că un asemenea gest eu nu am întîlnit în nicio democraţie din lumeşi care, repet, nu trebuie să rămână neanalizat de către cei în drept", aspus Boc.

Întrebatde jurnalişti dacă va sesiza Parchetul, premierul a răspuns că declaraţia estepublică, iar cei în cauză "să facă ce trebuie".

PreşedintelePSD, Victor Ponta, i-a numit, miercuri, ticăloşi pe parlamentarii PDL care i-au"jurat" că vor vota moţiunea de cenzură care nu a trecut înParlament, neobţinând suficiente voturi.

Pontas-a declarat dezamăgit de rezultatul votului la moţiunea de cenzură şi aafirmat că a început "sfârşitul regimului Băsescu-Boc", el afirmândcă actuala putere ar fi "cumpărat" parlamentarii PDL pentru caaceştia să nu voteze.

"ViaţaRomâniei depinde de asemenea indivizi şi ticăloşi, ticăloşi la fel ca cei dinGuvern, care ieri mi-au jurat şi mie şi altora că astăzi vor avea curaj şi vorvota moţiunea. Nu au avut curaj, laşii mor aşa cum merită", a afirmat el.

Ela spus că nu va mai discuta cu parlamentarii PDL despre care susţine că i-ar fipromis că vor vota moţiunea de cenzură, răspunzând unei întrebări pe margineaunei eventuale alte moţiuni.

"Sădiscut cu cei care şi mie şi domnului Antonescu, mi-au strâns mâna şi mi-aujurat că vor vota? Nu cred că mai avem ce discuta cu asemenea oameni. (...)Parlamentul a ajuns locul de hoţie al Robertei Anastase şi al găştii ei",a declarat Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-03-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...