2017-01-24 15:06


Boc: România poate înregistra pierderi agricole

 |  22:02
Boc: România poate înregistra pierderi agricole

România poate înregistra pierderi la recolta agricolă a anului viitor dacă seceta accentuată din această perioadă nu dispare după data de 2 octombrie, a declarat, marţi seara, premierul Emil Boc.

"Până în acest moment situaţia este sub control. Putem avea întârzieri dacă, până la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, nu se remediază situaţia, mai ales în Bărăgan, în privinţa ploilor. Datele oficiale pe care eu le am ne arată că, începând cu 2 octombrie, s-ar putea să înceteze această situaţie de secetă accentuată sau de secetă mai pronunţată în raport cu alte perioade şi să reintrăm într-o relativă normalitate. Dacă după acea dată nu se revine la o situaţie firească, putem avea pierderi la recolta anului viitor, pentru că acum este vorba de grâu, orz, orzoaică, care trebuie să se realizeze ca însămânţări şi lipsa precipitaţiilor afectează producţia de anul viitor", a spus Boc, la postul public de televiziune.

El a arătat că seceta afectează inclusiv compania Hidroelectrica, prin scăderea debitelor de apă, cu posibile efecte şi asupra "băieţilor deştepţi" din energie, care ar putea suferi astfel o diminuare a contractelor din cauza perioadei dificile din punct de vedere climatic, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image