2017-01-20 07:47

ULTIMA ORA


Boc spune că salariile ar putea reveni la nivelul de dinainte de tăiere, din 2012

 |  18:03
Boc spune că salariile ar putea reveni la nivelul de dinainte de tăiere, din 2012

Premierul Emil Boc le-a vorbit, astăzi, parlamentarilor PDL, la reuniunea de la Palatul Parlamentului, despre posibilitatea ca în 2012 salariile bugetarilor să revină la nivelul de dinainte de tăieri, au declarat, pentru Mediafax, surse din partid.

Conform surselor citate, premierul Emil Boc a invocat această posibilitate în condiţiile unei creşteri economice de 3,5% din PIB anul viitor.

Perspectiva privind revenirea în 2012 a salariilor bugetarilor la nivelul de dinaintea scăderii este bună, însă o decizie va fi luată în momentul definitivării bugetului pentru anul viitor, a declarat joi ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu."Noi dorim ca această diferenţă să o dăm cât mai repede, precum şi acea actualizare la inflaţie. Este o dorinţă. Noi trebuie să ţinem seama de ce se întamplă pe celelalte pieţe, să fim prudenţi, să asigurăm consolidarea fiscală. O decizie se va lua în momentul definitivării bugetului, perspectiva este bună", a spus Ialomiţianu.

Anul trecut, Guvernul a decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, măsură aplicată din luna iulie. În ianuarie 2011, salariile de bază ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, şi nu din luna iunie. Astfel, salariile sunt mai mici cu 13,75% faţă de luna iunie 2010, când au fost reduse de Guvern.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că Legea salarizării pentru 2012 va fi adoptată pe parcursul toamnei, fiind una dintre priorităţi, iar documentul va fi discutat, duminică, cu parlamentarii PDL, apoi cu cei ai coaliţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image