2017-01-21 21:44

ULTIMA ORA


Boc, Udrea și Baconschi în vizită la Ierusalim

 |  07:12
Boc, Udrea și Baconschi în vizită la Ierusalim

Mai mulţi membrii ai Cabinetului, alături de premierul Emil Boc, au vizitat, miercuri, Zidul Plângerii, Mormântul Sfânt, precum şi aşezământul Patriarhiei Române din Ierusalim. În urma vizitei, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că a pus acatiste la Zidul Plângerii, loc sacru al confesiunii iudaice, premierul Emil Boc a subliniat 'momentul magic' trăit, iar ministrul de Externe, Teodor Baconschi și-a recunoscut veneraţia pentru vestigiile iudaice antice.  'Cred că pe toată lumea care ajunge acolo, prezenţa şi toată atmosfera de acolo e clar că impresionează. Am avut câteva dorinţe de pus, am pus şi acatistele în zid, aşa cum fac toţi cei care vin acolo, pentru că au o problemă sau pentru că vor să li se îndeplinească o dorinţă şi ori de câte ori am ocazia să vin în Israel, merg întotdeauna şi aici', a declarat Elena Udrea.  'Vă sugerez să mergeţi mâine să puneţi acatiste în zid', i-a îndemnat ministrul Turismului pe jurnaliști, afirmând că i s-au îndeplinit toate dorinţele pe care şi le-a pus la o vizită anterioară la Zidul Plângerii.

Emil Boc a recunoscut că a trăit un moment spiritual magic la locurile sacre din Ierusalim. 'Am avut un scurt moment în care, ca orice creştin, am putut să mă bucur şi să trăiesc momente unice ca şi creştin, ca şi român, vizitând locurile sfinte. E un moment pe care nu-l uiţi niciodată şi ai şansa poate o dată în viaţă să trăieşti asemenea momente. Moment spiritual extraordinar, magic, pe care orice creştin ar trebui să-l trăiască', a spus premierul.

Fost ambasador la Vatican, Teodor Baconschi, deși și-a declarat 'toată veneraţia' pentru vestigiile iudaismului antic, şi-a exprimat, de asemenea, interesul pentru locurile sfinte ale creştinilor. 'E a patra oară când vizitez Israelul şi m-am concentrat asupra locurilor sfinte legate de creştinism. Am toată veneraţia pentru vestigiile iudaismului antic şi Zidul Plângerii este un astfel de simbol puternic. Mă bucur că am fost împreună cu ceilalţi colegi în acest loc sacru', a declarat ministrul de Externe. De asemenea, premierul Boc şi miniştrii au avut o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de israelieni cu origini româneşti. Pentru a facilita accesul turiştilor, Elena Udrea a subliniat necesitatea înfiinţării unor curse charter din Israel către Bucovina sau Vestul României. 'Vom interveni în aşa fel încât să sprijinim posibilitatea de a se înfiinţa aceste curse charter în aşa fel încât cei care vin în ţara noastră să fie cât mai mulţi. Săptămâna viitoare va fi o întâlnire a investitorilor din România sau investitorilor din Israel care au afaceri în România în turism, pentru a vedea exact unde sunt blocaje, de ce de atâţia ani nu se pot înfiinţa aceste curse charter pentru a rezolva cea mai mare problemă - transportul. Vom vedea dacă Tarom-ul va putea să înfiinţeze aceste curse pentru că este o problemă de costuri', a declarat Udrea, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-24

TAGURI: Ierusalim, Boc, Udrea, BaconschiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image