2017-01-21 08:27

ULTIMA ORA


Boc: Vom cere să nu se schimbe regulile jocului în timpul jocului

 |  18:42
Boc: Vom cere să nu se schimbe regulile jocului în timpul jocului

Premierul Emil Boc, preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), a declarat, joi seară, că Guvernul de la Bucureşti va cere Uniunii Europene să nu se schimbe regulile jocului în timpul jocului, adică în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen să se aplice aceleaşi reguli ca şi în cazul altor state care au aderat la Acordul Schengen, informează Agerpres.

'Jumătatea goală a paharului este că nu s-a luat decizia astăzi. Jumătatea plină este aceea că nu s-a luat o decizie negativă. Cu alte cuvinte rămânem încă în joc. Din punct de vedere tehnic, toate condiţionalităţile sunt îndeplinite. Nu mai există niciun fel de obstacol în această privinţă. Singurele discuţii sunt de natură politică. Vom cere şi am cerut întotdeauna să nu se schimbe regulile jocului în timpul jocului. Adică aceleaşi criterii care au stat la baza aderării altor ţări să stea şi la aderarea României. Atât cerem şi nimic mai mult. Şi credem că Uniunea Europeană trebuie să rămână constantă şi consecventă', a declarat liderul democrat-liberalilor.

Premierul Emil Boc a mai afirmat că Guvernul român va intensifica efortul democratic până la Consiliul European din octombrie, astfel încât România să obţină un rezultat favorabil.

'Repet, pentru că suntem pregătiţi din punct de vedere tehnic să fim graniţa externă a Uniunii Europene. Toată lumea a constatat acest lucru. Rămâne ca acest lucru să se consacre şi din punct de vedere politic şi să nu rămânem prizonierii unor decizii politice interne din unele ţări ale Uniunii Europene care pot bloca o asemenea decizie', a conchis primul-ministru Emil Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image