2019-01-22 21:02


Boc:România nu are sistem informatic în sănătate,deoarece toţi responsabilii de medicamente au furat

 |  14:27
Boc:România nu are sistem informatic în sănătate,deoarece toţi responsabilii de medicamente au furat

Românianu dispune încă de un sistem informatic în sănătate, deoarece toţi cei care auadministrat acest domeniu şi s-au ocupat de eliberarea medicamentelor aupreferat să fure fonduri publice în lipsa unui astfel de sistem, a declarat,duminică, la ProTV, premierul Emil Boc.

"Nu-lavem (sistemul informatic în sănătate-n.r.), ştiţi de ce nu-l avem ? Pentru căs-a furat din cauza lipsei acestui sistem", a spus Boc, la emisiunea"După 20 de ani", difuzată de ProTV.

Solicitatsă îi numească punctual pe cei care au furat, premierul i-a indicat pe"toţi cei care au participat la sistemul sanitar".

"Dela cei care l-au administrat, la cei care l-au gestionat, şi de la toţi careerau participanţi în actul de eliberare a medicamentelor", a spus Boc.

Ela asigurat că sistemul informatic din sănătate va fi implementat până lasfârşitul acestui an, fiind eliminată astfel o sursă de pierdere a banilorpublici.

PremierulEmil Boc a anunţat, în luna iulie, că sistemul informatic unitar integrat însistemul de sănătate va fi finalizat până la sfârşitul acestui an şi va generaeconomii anuale de 300 milioane euro, printr-un control riguros al reţeteloreliberate pentru medicamente compensate.

Ela mai anunţat că până la sfârşitul anului 2011, după punerea în funcţiune aacestui sistem, va fi introdus şi cardul naţional de sănătate, care va prezentaun inventar complet a stării de sănătate a fiecărui pacient.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-01-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Braconier ucis de un porc MISTREŢ Acum 5 ore | (3)
Eveniment

loading...