2017-01-17 21:30

ULTIMA ORA


Bon Jovi a susţinut un show exploziv, de trei ore, în Capitală, pentru peste 50.000 de fani

 |  12:23
Bon Jovi a susţinut un show exploziv, de trei ore, în Capitală, pentru peste 50.000 de fani

Trupa Bon Jovi a susţinut, duminică, un show exploziv, care a durattrei ore, în Piaţa Constituţiei din Capitală, în faţa unui public de peste50.000 de persoane.

Spectacolul a început la ora anunţată, 20.00, iar piesa care a datstartul show-ului a fost "Raise Your Hands", fiind urmată de"You give love a bad name".

Liderul trupei, Jon Bon Jovi, în formă maximă - în ciuda unei operaţiichirurgicale la genunchi pe care a suferit-o la începutul lunii -, îmbrăcatîntr-un tricou fără mâneci, bleu, şi pantaloni negri, s-a adresat spectatorilorcu apelativele "fraţii şi surorile mele".

Au urmat cântece precum "We weren't born to follow" - întimpul căruia pe un ecran uriaş de pe scenă au rulat imagini cu eroi moderni,precum Barack Obama, Jimi Hendrix, Martin Luther King, Bob Dylan, dar şifotografii cu tancurile din piaţa Tiananmen din Beijing - şi "Losthighway".

"Bună seara, Bucureşti, este prima dată când venim aici, estegrozav", a spus liderul trupei, Jon Bon Jovi. "Sper că este destul decald pentru voi", a glumit acesta cu fanii toropiţi de caniculă. "Voiîncerca să ridic temperatura", a mai spus el, înainte de a cânta "It'smy life".

Sărbătoritul spectacolului a fost chitaristul Richie Sambora, recentieşit dintr-o clinică de dezintoxicare, care luni împlineşte 52 de ani. Fanii,dar şi colegii de trupă i-au cântat "La mulţi ani" cu această ocazie.Gestul a fost repetat şi când chitaristul şi solistul trupei au cântat, pe opasarelă din mijlocul publicului, piesa "Bed of Roses". Totodată, JonBon Jovi a luat atunci din public un steag al României cu numele trupei BonJovi imprimat pe pânză şi l-a pus în jurul gâtului.

Bis-ul trupei a fost unul neobişnuit, putând fi considerat o a douaparte a concertului, deoarece a durat foarte mult. Deşi muzicienii au promis demai multe ori că vor reveni la Bucureşti, încercând astfel să calmeze avântulpublicului, membrii trupei nu se mai dădeau duşi de pe scenă. Printre altele,ei au mai cântat "Livin' On A Prayer", "Always","These Days", pentru a încheia cu un clasic cover după "Twistand shout".

În deschiderea concertului celebrei formaţii au cântat două truperomâneşti, QuantiQ şi Stillborn, alese în urma unui concurs de organizatori.

Membrii trupei Bon Jovi au sosit la Bucureşti sâmbătă după amiază, înjurul orei 16.00, cu o cursă aeriană privată, au declarat pentru MEDIAFAXorganizatorii concertului. Formaţia Bon Jovi a susţinut vineri seară un concertîn Turcia, la Istanbul.

Următorul concert al Bon Jovi va avea loc miercuri, la Dusseldorf, înGermania.

Pentru şederea în România a lui Jon Bon Jovi, solistul formaţiei,organizatorii au pregătit, printre altele, 200 de prosoape, majoritatea negre,trei copaci în ghiveci, şase maşinuţe de golf la scenă, dar şi o bucătăriemobilă, potrivit stirileprotv.ro. Starul mănâncă doar ce îi găteşte bucătarulpersonal, pe care l-a adus cu el şi în România.

Trupa Bon Jovi a concertat pe o scenă de 54 de metri lăţime şi 25 demetri adâncime, puterea instalaţiei de sunet depăşind 15.000 de waţi. Pe scenăa existat un ecran cu o lăţime de aproximativ 40 de metri, înscris în arculacesteia.

Peste 500 de persoane au lucrat la producţia acestui eveniment,considerat "show-ul muzical al anului" în România.

În actualul turneu mondial al formaţiei sunt utilizate patru sceneidentice, care sunt transportate în cascadă pentru a asigura ritmicitateaconcertelor la intervale de câteva zile, întrucât producţia unui singur showdurează aproape o săptămâna (lucrările în Piaţa Constituţiei au început imediatdupă încheierea Rock The City, desfăşurat în perioada 1 - 3 iulie). Pentru atransporta întregul echipament se folosesc aproximativ 40 de tiruri pentrufiecare spectacol.

În prezent, Bon Jovi se află în plin turneu mondial, "TheCircle" fiind seria de concerte cu cele mai mari încasări din 2010,potrivit revistei Billboard. Reuşita de anul trecut, coroborată cu performanţasimilară din 2008, demonstrează faptul că celebra trupă americană a ajuns la unnivel de vârf în ceea ce priveşte profitabilitatea concertelor sale, la 26 deani după ce şi-a lansat albumul de debut.

De-a lungul anilor, formaţia a vândut peste 120 de milioane de albumeîn lumea întreagă. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt"Slippery When Wet" (1986), "New Jersey" (1988) şi"Keep the Faith" (1992). Cel mai recent material discografic altrupei este albumul "The Circle", lansat în 2009.

Trupa este formată din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Richie Sambora(chitară, backing vocals), Tico Torres (tobe, percuţie), David Bryan (clape,pian, backing vocals) şi Hugh McDonald (bas, backing vocals).

Concertul de la Bucureşti al trupei Bon Jovi este produs de EastEuropean Entertainment şi D&D Entertainment, în colaborare cu Marcel Avram.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image