2019-01-16 20:32


Borbely discută cu Ungureanu despre acuzaţiile DNA

 |  10:41
Borbely discută cu Ungureanu despre acuzaţiile DNA

Ministrul Laszlo Borbely discută, joi dimineaţă, cu premierul Ungureanu despre acuzaţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie.  DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală faţă de Borbely  pentru infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a declarat că ministrul Mediului fost convocat pentru miercuri seara de şeful Guvernului, la o discuţie pe această temă. Ungureanu a discutat, miercuri seara, la telefon cu Borbely, aflat încă pe aeroportul din Cluj-Napoca. Având în vedere ora târzie la care ministrul a plecat din Cluj, cei doi au convenint să se întâlnească în cursul zilei de joi pentru a discuta despre acuzaţiile DNA.

Borbely şi-a exprimat intenţia, în discuţia avută cu şeful Guvernului, de a avea întâlnirea cu primul-ministru după ce studiază dosarul care i-a fost întocmit pentru a afla acuzaţiile formulate de DNA. "În final, premierul şi ministrul au convenit ca întrevederea să aibă loc în cursul zilei de joi", potrivit unor surse oficiale.

Ministrul Mediului s-a întâlnit cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru o scurtă discuţie la sediul Prezidiului UDMR din Cluj-Napoca. Cei doi au refuzat să facă declaraţii la finalul întrevederii. Ungureanu a discutat atât cu Kelemen Hunor, cât şi cu vicepremierul Marko Bela, anterior convocării lui Borbely la Palatul Victoria.

Solicitarea procurorilor anticorupţie de declanşare a procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală a fost în conformitate cu dispoziţiile articolului 109 alineatul 2 din Constituţie, articolului 12 şi articolului 19 din Legea 115/1999 republicată privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale deciziilor Curţii Constituţionale nr. 665/5 iulie 2007 şi nr. 270/10 martie 2008. Sesizarea DNA privindu-l pe ministrul Mediului Laszlo Borbely, cercetat pentru două fapte de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, a fost înaintată miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de către procurorul general, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-04-04

TAGURI: Laszlo_Borbely, DNA, infracţiune, Mihai-Răzvan_Ungureanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...