2017-01-23 12:36


Borbely va conduce ședința Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă

 |  07:33
Borbely va conduce ședința Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă

Situaţia hidrologică pe râurile interioare, Dunăre şi pentru ape subterane, precum şi situaţia volumelor de apă din lacurile de acumulare aflate în administrarea Apele Române şi Hidroelectrica va fi analizată, luni, în ședința Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Mediului şi Pădurilor, condusă de ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely,  în calitate de preşedinte.

În cadrul întrevederii vor fi discutate măsurile luate pentru exploatarea corespunzătoare a lacurilor de acumulare în perioadele de secetă, inclusiv Porţile de Fier I şi II, măsurile întreprinse pentru diminuarea secetei pedologice precum şi stabilirea acţiunilor ce se impun pentru diminuarea efectelor secetei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului debitul Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, se afla vineri cu 1.350 mc/s sub media multianuală a lunii septembrie, stabilită de specialişti la 3.800 mc/s, fiind în scădere uşoară până pe 21 septembrie, conform Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) care citează datele Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). Fără să afecteze capacitatea Hidroelectrica de a furniza serviciile de sistem necesare funcţionării în condiţii de securitate a Sistemului Energetic Naţional, scăderea debitului pe Dunăre în aceasta perioadă a determinat reducerea cantităţilor de energie produse, potrivit Agerpres. Pe sectorul bulgar al Dunării adâncimea este de doar 1,30 metri - 1,40 metri, iar minimul este de circa 2,50 metri. În prezent sunt blocate peste 67 de barje, iar circulaţia navelor a fost grav afectată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-28

TAGURI: Borbely, Ministerul Mediului, urgență, DunăreComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image