2017-01-21 23:40

ULTIMA ORA


Botiş: Nu am primit nicio citaţie de la DNA şi nici notificare privind verificarea mea

 |  15:06
Botiş: Nu am primit nicio citaţie de la DNA şi nici notificare privind verificarea mea
Fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botiş a declaratluni că nu a fost citat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nici nu aprimit vreo notificare privind verificarea sa de această instituţie.

IoanNelu Botiş a precizat că se va prezenta la DNA dacă va primi vreo citaţie, dar până în prezent nu a primit niciundocument din partea procurorilor anticorupţie.

Fostulministru a mai spus că aşteaptă şi punctul de vedere al Departamentului pentruLupta Antifraudă (DLAF), precizând însă că, din punct de vedere administrativ,nu are cum să fie în conflict de interese.

"Nuam minţit deloc. Nuexistă niciun conflict de interese din punct de vedere administrativ",a mai spus Botiş.

Înopinia fostului ministru al Muncii, presa nu a fost obiectivă în prezentareacazului său, întrucât Agenţia Naţională de Integritate ar fi spus acelaşilucru, doar că a făcut o sesizare pentru verificări privind natura penală afaptelor, dacă aceastea există.

"Presanu a fost obiectivă. Presa are voie să facă aproape orice în ţara asta şi aş fivrut măcar un gest de obiectivitate. Cariera mea este terminată, dar aş fi apreciat dacă subiectul ar fifost abordat corect", a mai spus Botiş.

AgenţiaNaţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie înlegătură cu situaţia fostului ministru al Muncii Ioan Botiş, cerândprocurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese. ANI s-asesizat în acest caz în 19 aprilie şi l-a înştiinţat pe Botiş despre acestlucru, fostul ministru prezentându-se la Agenţie pentru a depune documente.

Deasemenea, ANI preciza că şisoţia acestuia, Ligia Adina Botiş, în calitate de expert de tipA în cadrul Proiectului "Şansa la demnitate", implementat deAsociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa, respectiv în calitatea deasociat unic şi administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetată pentru corupţie.

Inspectoriide integritate susţin că suntindicii temeinice cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interesede către Ioan Botiş, "constând în îndeplinirea unui actori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sauindirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până lagradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturicomerciale ori de muncă în ultimii 5 ani, sau din partea căreia a beneficiatori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură".

IoanNelu Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că ademisionat din funcţia de ministru al Muncii, în contextulscandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european. El şi-acerut scuze petnru situaţia creată şi a arătat că demisia sa este una deonoare. Intermatul la Ministerul Muncii a fost preluat în 22 aprilie depremierul Emil Boc.

Cuo zi înainte, Botiş anunţase că soţia sa se va retrage din funcţia de consilierîn proiectul derulat de Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa şică niciunul dintre ei nu a avut vreodată calitatea de fondator sau de membru alasociaţiei.

Pelângă ANI, şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat dupăarticolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-arafla Ioan Nelu Botiş.

AMPOSDRUpreciza, în 19 aprilie, într-un comunicat, că proiectul "Şansa lademnitate", implementat de Asociaţia "Parteneriat Euractiv"Bistriţa şi în care este consilier soţia lui Ioan Botiş, are o valoare de2.130.890 de lei şi că nu a fost depusă nicio cerere de rambursare. Proiectul afost aprobat spre finanţare la 1 octombrie 2010, iar contractul de finanţare afost semnat la 27 octombrie 2010.

Conformacordului de delegare, proiectul se află în monitorizare la organismulintermediar regional POSDRU Nord-Vest şi a primit prefinanţare la 29 noiembrie2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image