2017-01-22 10:14

ULTIMA ORA


Boxerul Daniel Dăncuţă, reținut de DIICOT

 |  09:27
Boxerul Daniel Dăncuţă, reținut de DIICOT

Boxerul Daniel Dăncuţă a fost reținut, miercuri dimineaţă, de către DIICOT într-un caz de fraudă prin skimming. Acesta, alături de alte 11 persoane, a făcut parte dintr-o grupare care activa în Italia, Suedia, Slovenia şi Olanda.

Pentru anihilarea a două grupuri infracţionale, alcătuite din 13 persoane, specializate în deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au efectuat miercuri 12 percheziţii, pe raza municipiilor Bucureşti, Bacău şi Câmpulung, informează Mediafax.

În urma perchezițiilor, la sediul DIICOT din Bucureşti, au fost aduse în vederea audierii 12 persoane.

În scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din fabricarea şi comercializarea de dispozitive de fraudare a mijloacelor de plată electronice, la preţul de 1500 de euro/bucata, în cursul anului 2010, Rică Daniel Dăncuţă, Florinel Patrichi şi Gabriel Prisecaru au constituit un grup infracţional, la care au aderat şi alte persoane, potrivit unui comunicat al DIICOT.

În scopul fabricării echipamentelor de fraudare a mijloacelor de plată electronice şi pentru desfăşurarea de activităţi de skimming (montare de dispozitive de copiere a bandei magnetice a cardurilor) pe teritoriul mai multor state din Europa, în special în Italia, Florinel Patrichi a constituit o altă grupare, care a folosit componentele achiziţionate de la Rică Dăncuţă.

Acțiunea s-a desfășurat împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO și în cooperare cu autorităţile judiciare din Italia, Suedia, Slovenia şi Olanda, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-01

TAGURI: Daniel_Dăncuţă, percheziții, DIICOTComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image