2017-01-22 16:09

ULTIMA ORA


Braşov: Percheziţii la locuinţele unor falsificatori de bancnote

 |  13:46
Braşov: Percheziţii la locuinţele unor falsificatori de bancnote

Procurorii Direcţiei deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -Serviciul Teritorial Braşov şi Biroul Teritorial Satu Mare au destructurat douăgrupuri infracţional organizate specializate în contrafacerea şi punerea încirculaţie de bancnotă românească şi alte valute străine, se arată într-uncomunicat de joi al DIICOT.

Pentru prinderea membriloruneia dintre grupări, anchetatorii fac, joi, 18 percheziţii în municipiul Braşov.Din gruparea de falsificatori de bancnote fac parte 19 persoane, acestea urmândsă fie ridicate în urma percheziţiilor la locuinţele lor, informează Mediafax.

"Documentarea probatorierealizată până la această dată a stabilit că inculpaţii falsificau cu predilecţie,bancnote din cupiura de 100 RON, 50 euro, lei moldoveneşti şi, posibil, yuanichinezeşti", au precizat procurorii DIICOT.

Membrii unei alte grupăriinfracţională au fost prinşi în 19 iulie, în judeţul Satu Mare. Georgel AndreiVînt, Otto-Andrei Boros, Sebastian Viorel Negrea, Claudiu Vidrean şi DoinaManuela Bicazan au fost prinşi în flagrant delict în timp ce puneau în circulaţiemai multe bancnote din cupiura de 50 de euro şi 100 de forinţi. În urmapercheziţiilor la locuinţele acestora au fost ridicate aparatură electronică,substanţe şi alte instrumente folosite la contrafacerea bancnotelor.

Cei cinci a fost arestaţipreventiv pentru 29 de zile, de către Tribunalul Satu Mare, pentru aderare şisprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni,falsificare de monedă şi înşelăciune.

Operaţiunile au fostrealizate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov şiSCCO Satu Mare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image