2017-01-17 02:47

ULTIMA ORA


Breivik supus unei noi expertize psihiatrice

 |  07:39
Breivik supus unei noi expertize psihiatrice

Anders Behring Breivik, autorul masacrului de la 22 iulie, declarat anul trecut iresponsabil din punct de vedere penal într-un raport extrem de controversat, va fi supus unei noi expertize psihiatrice, potrivit unei cereri a Tribunalului din Oslo.

Sănătatea mintală a extremistului de dreapta în vârstă de 32 de ani, responsabil de moartea a 77 de persoane, va fi examinată de către alți doi experţi psihiatri care 'vor trebui să caute suferinţe fizice sau psihice care să poată explica modul în care funcţionează acuzatul', potrivit cotidianului Verdens Gang.

Faptul că Breivik suferă de 'schizofrenie paranoidă' şi că este iresponsabil din punct de vedere penal, au concluzionat doi experţi psihiatri, desemnaţi de Tribunalul din Oslo, la sfârşitul lunii noiembrie. Astfel, în locul pedepsei de maximum 21 de ani de închisoare, acuzatul ar urma să fie internat pe viaţă într-o instituţie psihiatrică, având în vedere că reprezintă un pericol pentru societate. Cu toate acestea, numeroase persoane au atras atenţia asupra minuţiozităţii cu care Behring Breivik şi-a pregătit proiectul criminal timp de mai mulţi ani şi răceala metodică dovedită în punerea lui în aplicare. Din acest motiv raportul, ulterior aprobat de o comisie medico-legală, a stârnit discuții aprinse în Norvegia.

Breivik este acuzat pentru explozia unei maşini-capcană în complexul guvernamental din Oslo, care a ucis opt persoane, dar și pentru moartea a altor 69 de persoane asupra cărora a deschis focul pe insula Utoeya, la 45 kilometri de capitală, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-02

TAGURI: Breivik, expertiză, masacruComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image