2018-12-14 08:00


Băsescu dă de înţeles că salariile bugetarilor nu cresc anul acesta

 |  14:28
Băsescu dă de înţeles că salariile bugetarilor nu cresc anul acesta

Promisiunea publică a fost că vom încerca să acoperim banii reţinuţi bugetarilor începând cu 1 ianuarie 2012, pentru că încă ne aflăm într-o situaţie dificilă, iar România trebuie să completeze deficitul de la fondul de pensii, susţine preşedintele Traian Băsescu.

„Putem mări salariile, nu este corect spus <<mări>>, putem da înapoi bugetarilor câteva procente imediat. Un gând firesc, dar necinstit în raport cu realitatea. Pentru că cei care au lansat zvonurile legate de acest subiect au uitat să spună că România trebuie să completeze deficitul de la fondul de pensii, care nu este de două miliarde, cât avem în plus pe semestrul unu, este de 14,2 miliarde de lei. Sunt bani pe care trebuie să-i împrumutăm. Dacă am făcut o economie pe semestrul unu, de ce să nu utilizăm cele două miliarde pentru a acoperi din această gaură uriaşă de la fondul de pensii. Promisiunea publică a fost că vom încerca să acoperim banii reţinuţi bugetarilor începând cu 1 ianuarie 2012, pentru că încă ne aflăm într-o situaţie dificilă, fragilă”, a declarat Băsescu, marţi, la Radio România Actualităţi.

El a mai precizat că în momentul de faţă nu se poate spune un procent cu care se vor mări salariile bugetarilor, pentru că România este dependentă de ceea ce se întâmplă pe plan european şi global.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...