2018-07-22 09:46


Bucureștenii au colectat cu 60% mai multe deșeuri de ambalaje în 2011

 |  17:29
Bucureștenii au colectat cu 60% mai multe deșeuri de ambalaje în 2011

Bucureştenii au colectat circa şase milioane de kilograme de deşeuri de ambalaje, în 2011, cu aproape 60% mai mult decât în anul 2010, a declarat, vineri, directorul de comunicare al companiei Eco-Rom Ambalaje, Lorita Constantinescu, în cadrul celei de-a treia ediţii a Recicloniadei.

”Acest lucru se datorează, pe de o parte, extinderii reţelei de colectare seelctivă, respectiv au fost mai multe containere, iar pe de altă parte, operatorii şi-au îmbunătăţit serviciile. Dacă ne uitam la comportamentul bucureştenilor şi la motivaţie, cei mai mulţi, circa 30%, spun că au început să colecteze selectiv pentru că au văzut containere în faţa casei, iar 20% dintre bucureşteni, datorită exemplului celorlalţi. De asemenea, cei mai mulţi consideră că modul de colectare selectivă este o chestiune de civilizaţie, mai degrabă decât una de protecţie a mediului”, a spus Constantinescu.

Aceasta a precizat că în prezent Capitala este acoperită într-un procent de 25% cu servicii de colectare selectivă, ceea ce înseamnă că aproape 500.000 de bucureşteni au acces la astfel de servicii, majoritatea în containere colorate, dar şi în saci, pentru zonele rezidenţiale.

”Problema României este că nu mai are timp la dispoziţie, aşa cum au avut francezii, care au început colectarea selectivă în urmă cu 15 ani, poate chiar mai mult. Românii, chiar dacă doresc să înveţe despre acest lucru, nu prea mai au timp pentru că, până în 2015, conform obligaţiilor legislative europene, trebuie să acoperim cu servicii de colectare selectivă întreg teritoriul ţării, iar până în 2020, trebuie să reciclăm şi să dovedim că am reciclat 50% din deşeurile menajere, adică mai tot ceea ce generăm acasă, iar bucureştenii generează mai mult decât locuitorii altor oraşe”, a adăugat directorul de comunicare al companiei Eco-Rom Ambalaje.

La finalul anului 2011, cinci milioane de oameni din populaţia României aveau acces la servicii de colectare separată a deşeurilor realizate cu sprijinul industriei, cu circa 40% mai mult decât în 2010, prin sistemul naţional pus la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje. În Bucureşti, Eco-Rom Ambalaje are acorduri cu primăriile 1, 2 ,3 şi 6 prin care sunt puse la dispoziţie 450 de baterii de containere albastre, galbene şi verzi pentru plastic, sticlă, hârtie şi carton.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-05-11

TAGURI: Bucuresteni, deseuri, colectare, ambalaje

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova