2017-01-20 01:25

ULTIMA ORA


Bucureştenii vor plăti către RADET între 3.471 lei şi 6.046 lei

 |  17:28
Bucureştenii vor plăti către RADET între 3.471 lei şi 6.046 lei

Bucureştenii vor plăti anual în medie către RADET 3.471 de lei, în cazul unui apartament cu două camere, 4.749 lei în cazul unuia de trei camere şi 6.046 lei pentru o locuinţă de patru camere, în condiţiile în care acestea sunt dotate cu contoare şi repartitoare, potrivit calculelor estimative realizate de Ariston Thermo România, informează Agerpres.

Dacă apartamentele nu deţin repartitoare, preţurile vor ajunge la 4.870 lei anual pentru două camere, 6.822 lei pentru trei camere şi, respectiv, 8.720 lei pentru patru camere.

Costul gigacaloriei facturat la populaţie se va majora cu 37%, de la 124 lei cu TVA, la 169,8 lei cu TVA, începând cu data de 1 august, conform Consiliului General al Muncipiului Bucureşti.

Astfel, potrivit estimărilor Ariston Thermo România, pentru proprietarii apartamentelor dotate cu centrale termice pe gaz, costurile vor fi mai mici cu sume cuprinse între 1.260 de lei şi 5.000 de lei. Spre exemplu, în cazul unui apartament de trei camere dotat cu contoare şi repartitoare economiile anuale între încălzirea cu centrală şi încălzirea de la RADET vor fi de 1.764 de lei. În cazul unui apartament fără contoare şi repartitoare, economiile ajung la 3.837 de lei.

Ţinând cont de diferenţele foarte mari ce se vor înregistra între facturile la gaz şi cele achitate către RADET, recuperarea investiţiei în echiparea apartamentului cu centrală termică şi radiatoare noi se va putea realiza într-un an şi patru luni, dacă se ia în calcul un apartament de patru camere ce nu dispune de repartitoare şi contoare.

La începutul anului 2011, în Capitală, aproximativ 80% dintre apartamente erau încă branşate la RADET.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, lider internaţional în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Rendamax, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat şi panouri solare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image