2019-01-20 17:13


Bugetul UE a crescut cu 1%

 |  14:41
Bugetul UE a crescut cu 1%

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2011, a fost cu 1% mai mare decât în anul precedent, înregistrând o valoare de 123 miliarde de euro, potrivit unui studiu publicat luni de Comisia Europeană.

În principal, sursa acestui surplus a fost datorată amenzilor aplicate în cazuri de concurenţă, care au însumat circa 700 de milioane de euro.

„Unii ar spune că acest surplus bugetar, de numai 1 procent, este mult prea mic. Această evoluţie este mai ales urmarea a doi factori: pe de o parte este extrem de dificil de mutat fonduri de la un buget al UE la altul, iar pe de altă parte procedurile bugetare sunt foarte lente şi sursele ulterioare de venituri nu pot fi mereu procesate până la finalul anului bugetar. Din acest motiv, Comisia menţine presiunile asupra statelor membre şi Parlamentului European pentru a fi de acord cu un buget UE mai flexibil, mai apropiat de viaţa reală”, a declarat comisarul european pentru buget şi programare financiară Janusz Lewandowski (foto).

În opinia sa, pe baza regulilor existente, realizarea unui surplus de 1 procent al bugetului UE este cel mai bun rezultat posibil, în condiţiile în care lipsa flexibilităţii bugetare necesare nu a permis reacţii rapide din partea Bruxellesului la noile evoluţii economice şi financiare, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-08-09

TAGURI: buget UE, crestere buget, buget UE 1%, crestere buget UE 1%, comisia europeana, comisar Lewandowski
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...