2017-01-20 05:57

ULTIMA ORA


Bulgarii, solidari cu românii împotriva sistemului

 |  11:59
Bulgarii, solidari cu românii împotriva sistemului

Bulgarii au ieşit de mai bine de două săptămâni în stradă pentru a protesta împotriva extracției gazelor ce ar afecta serios ecosistemul în zona Dobrogei. În semna de solidaritate cu protestele românilor, vecinii de la sud au afișat pancarte bilingve pe care scria: "În solidaritate cu protestarii români, împotriva sistemului".

După o perioadă de 2 săptămâni de proteste, bulgarii au apelat la solidaritatea cu manifestanții români în speranța că vor avea mai mult succes.  

Cei aproximativ 100 de protestatari, care au ieşit în stradă şi au îndurat frigul din Sofia pentru 2 ore, au dorit să avertizeze autoritățile române că zona Dobrogei poate fi serios afectată în urma acestor procese de extracție, potrivit

Gazele se pot extrage printr-o modalitate mult simplificată, care presupune injectarea - pe adâncime şi apoi pe orizontală şi sub înaltă presiune, a unui cocteil, format din apă, nisip şi anumiţi compuşi chimici, procedeu denumit "fracking". Astfel, prin această modalitate se fisurează roca şi se eliberează gazele.

În cea de-a 14-a zi a manifestaţiilor din centrul Bucureştiului, circa 100 de oameni au protestat, joi, în Piaţa Universităţii. Nimeni nu a manifestat în zona fântânii de la Arhitectură, ci doar pe treptele Teatrului Naţional, scrie realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-13

TAGURI: bulgari, români, protest, gaze, sistemComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DUMITRU IUGA
27 Ian 2012

Titlul este de belea! Scrieti 100 de bulgari si este ok! Fiti profesionisti, ce mama naibii! tiiu2001@yahoo.com

Adauga un comentariu

Random image