2017-01-24 23:21


Bursa locurilor de muncă în Bucureşti: 40 de angajatori şi 900 de posturi. Vezi ce joburi sunt disponibile

 |  14:16
Bursa locurilor de muncă în Bucureşti: 40 de angajatori şi 900 de posturi. Vezi ce joburi sunt disponibile
Peste o sută de persoane aşteptau, vineridimineaţă, să intre la Bursa locurilor de muncă din Capitală, unde 40 deangajatori oferă aproximativ 900 de locuri de muncă, cele mai multe fiindpentru absolvenţii de studii medii şi pentru muncitori calificaţi.

La ora deschiderii Bursei locurilor de muncădin Capitală, în faţa Colegiul Economic "Viilor" erau peste o sută deoameni, care aşteptau să vadă oferta de locuri de muncă. Majoritatea celorinteresaţi de bursa organizată de Agenţia Municipală de Ocupare a Forţei deMuncă (AMOFM) Bucureşti sunt persoane care au trecut de 40 de ani.

PotrivitAMOFM Bucureşti, pentru bursa de vineri au depus oferte 40 de agenţi economicidin Capitală, în total fiind anunţate 911 locuri de muncă . Dintre acestea,412, respectiv 45,22 la sută din total, sunt oferite pentru absolvenţii destudii medii, 250, adică 27,44 la sută, sunt pentru muncitori calificaţi, 199,reprezentând 21,84 la sută, sunt pentru absolvenţii de studii superioare, iarpentru muncitorii necalificaţi sunt anunţate doar 50 de posturi, carereprezintă 5,50 la sută.

Pentruabsolvenţii de studii superioare, principalele posturi oferite sunt deconsilieri asigurări vânzări, consultanţi fiscali, director magazin, inspectorcoordonator asigurări, jurisconsult, inginer construcţii, inginer electronistşi contabil.

Absolvenţiide studii medii pot găsi locuri de muncă precum agent contractări şi achiziţii,agent de asigurări, agent de intervenţie, pază şi ordine, agent turism, agentsecuritate, agent vânzări, intermediar în activitate cotabilitate şifinanciară, lucrător comercial sau statistician.

Muncitoriicalificaţi se pot angaja ca electrician întreţinere şi reparaţii, confecţioneransamblor articole din textile, electrician în construcţii, mecanic utilaje,operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje,materiale sintetice, şoferi auto camioane sau sudori.

Cele50 de posturi destinate muncitorilor necalificaţi sunt de paznic, săpătormanual, lucrător pentru salubrizare căi publice, ambalator manual, lucrător,sortator deşeuri reciclabile.

Directoruladjunct al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Elena Baboi,declara, în 15 aprilie, că instituţia pe care o reprezintă intenţionează ca înacest an să organizeze lunar burse generale ale locurilor de muncă, pentru afacilita întâlnirea angajatorilor cu cei care îşi caută un loc de muncă.

DirectorulAMOFM Bucureşti, Adriana Iorga, spunea atunci că următoarea bursă a locurilorde muncă din Capitală va fi organizată în mai, precizând că organizarea unorastfel de evenimente este cerută şi de către angajatori, care în ultima vremeprimesc doar CV-uri online şi care doresc să interacţioneze direct cu viitoriiangajaţi, ocazie oferită de aceste burse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image