2018-12-19 13:42


Bursele europene au revenit pe minus, după o scurtă perioadă de creştere

 |  18:03
Bursele europene au revenit pe minus, după o scurtă perioadă de creştere

Bursele europene au revenit pe minus, după o scurtă perioadă de creştere, trase în jos de companiile miniere în urma retrogradării ratingului SUA, în timp ce acţiunile financiare cresc datorită zvonurilor că Banca Centrală Europeană (BCE) a început să cumpere obligaţiuni italiene şi spaniole.

Acţiunile Banco Sandander şi UniCredit au crescut cu aproape 5% după ce BCE a început să cumpere obligaţiuni guvernamentale italiene şi spaniole, au declarat pentru Bloomberg cinci surse apropiate situaţiei.

Indicele STOXX Europe 600 a pierdut 0,4% până la ora 9.25 la Londra (12.25 ora României), după ce a scăzut anterior cu până la 1,5%. Tranzacţiile futures cu acţiuni din componenţa indicelui Standard & Poor's (S&P) 500 al bursei de la New York anunţă o scădere de 1,6%, faţă de 3,1% în prima parte a zilei. Totodată, indicele MSCI Asia-Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei s-a retras cu 2,5%.

Bursele europene au deschis luni în scădere, cu companiile miniere în prim- plan, afectate de temerile privind cererea de materii prime din SUA în contextul perspectivelor economice incerte, după ce S&P a retrogradat pentru prima dată ratingul ţării, de la AAA la AA+.

Ulterior, pieţele au revenit pe plus, datorită optimismului generat de zvonurile privind intervenţia BCE pe pieţe pentru achiziţia de obligaţiuni italiene şi spaniole în vederea împiedicării efectului de contagiune a crizei datoriilor de stat.

BCE a anunţat duminică seară că va "implementa activ" programul de achiziţii de obligaţiuni, sugerând că va cumpăra titluri italiene şi spaniole de pe piaţa secundară pentru a împiedica efectul de contagiune al crizei datoriilor de stat.

Randamentele obligaţiunilor celor două ţări au scăzut puternic luni, iar moneda euro s-a apreciat, datorită măsurilor BCE. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...