2017-01-17 09:31

ULTIMA ORA


CAB va decide soarta primarilor din Snagov şi Jilava

 |  07:37
CAB va decide soarta primarilor din Snagov şi Jilava

Curtea de Apel Bucureşti(CAB) a amânat pentru joi luarea unei decizii în privinţa arestării primarului localităţii Snagov, Muşat Apostol, şi cel al comunei Jilava, Adrian Mladin, reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Fiindcă ordonanţele celor doi au expirat, aceștia sunt liberi până la o decizie a CAB. 

Conform unui comunicat DNA, primarul comunei Snagov, Apostol Muşat, este acuzat de infracţiunile de trafic de influenţă, în formă continuată şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii, precum și asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, în timp ce primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii, precum şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Acuzat de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, vicepreşedintele Consiliului judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, a fost reținut alături de cei doi.

Totodată, au fost reținut finul primarului comunei Jilava Ovidiu Szasz, acuzat de complicitate la luare de mită şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Roxana Curpene, notar public, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă şi fals intelectual, în formă participaţiei improprii şi Eugenia Cuţaru, notar public, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la dare de mită şi complicitate la cumpărarea de influenţă. 

Cei șase vor fi prezentați Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

În același dosar mai este anchetat și Ion Scaeţeanu, din anturajul primarului comunei Snagov, suspectat pentru trafic de influenţă, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, și asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.  În schimbul unor sume de bani cerute drept mită de la o persoană denunţătoare, Adrian Mladin, Apostol Muşat, Ovidiu Szasz, Gheorghe Roman şi Ion Scaeţeanu au acţionat, în perioada martie - noiembrie 2011, în vederea întocmirii unui plan parcelar, avizării acestuia şi emiterii documentelor cadastrale, astfel încât să fie intabulate terenurile pe care denunţătorul le achiziţionase anterior. 

"Terenurile, în suprafaţă totala de 23,8 hectare, situate în extravilanul comunei Jilava, jud. Ilfov, erau amplasate într-o zonă în care nu exista un plan parcelar şi, deci, nu puteau fi intabulate. Interesul denunţătorului era ca aceste terenuri să fie învecinate unul cu celălalt, pentru ca, după întocmirea planului parcelar şi eliberarea documentelor cadastrale, acestea să poată fi alipite/unite într-un singur lot în evidenţele funciare şi apoi vândute unei societăţi comerciale", susţin procurorii. 

În scopul întocmirii de către Comisia Locală de Fond Funciar a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului în suprafaţă totală de 23,8 ha, iar loturile să fie alipite, Adrian Mladin i-a pretins denunţătorului suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie, a primit 50.000 euro,

În calitate de primar al comunei Snagov, Apostol Muşat a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului Adrian Mladin şi asupra directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Ilfov şi că, în virtutea acestei influenţe, ar putea să grăbească demersurile de obţinere a documentelor cadastrale pentru denunţător. Muşat i-a pretins denunţătorului, direct şi prin intermediar, suma de 1.100.000 euro. 

"Pentru a ascunde şi garanta obţinerea mitei, primarul Muşat Apostol l-a determinat pe învinuitul Scaeţeanu Ion să întocmească, la notariat, la data de 6 iulie 2011, un contract de împrumut fictiv cu denunţătorul, din care să rezulte că Scaeţeanu Ion l-ar fi împrumutat pe denunţător cu suma pretinsă drept mită (1.100.000 euro), iar împrumutul să fie garantat cu terenurile denunţătorului. În cele din urma însă, Scaeţeanu Ion a încheiat contractul de împrumut pe suma de 2.500.000 euro", arată DNA. 

Totodată, notarul public Roxana Curpene l-a sprijinit pe Scaeţeanu Ion, în perioada iulie-septembrie 2011, în vederea obţinerii sumei de 2.500.000 euro drept mită de la denunţător, inclusiv să încheie un contract de împrumut fictiv cu denunţătorul.  Prin intermediul primarul comunei Snagov, Gheorghe Roman, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Ilfov, a pretins suma de 100.000 euro denunţătorului, lăsând să se creadă că are influenţă asupra directoarei Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov.

Procurorii au colaborat în acest caz cu ofiţeri din cadrul MAI - Direcţia Generală Anticorupţie, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-04

TAGURI: Muşat_Apostol, Adrian_Mladin, DNA, CABComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image