2018-10-22 13:54


Cabinetul Ponta, validat de Biroul Permanent Naţional al PSD

 |  12:38
Cabinetul Ponta, validat de Biroul Permanent Naţional al PSD

Componenţa Cabinetului Ponta a fost validată de Biroul Permanent Naţional al PSD, a anunţat premierul desemnat, la finalul şedinţei. Victor Ponta a adăugat că nu cunoaşte cazul de urmărire penală a lui Mircea Diaconu, iar documentele în privinţa incompatibilităţii lui Victor Alistar vor fi studiate de USL.

"Da, BPN a dat două voturi pentru lista cabinetului şi pentru mandatul meu de a forma o majoritate stabilă cu alte grupuri parlamentare, mai puţin PDL", a declarat Victor Ponta.

Premierul desemnat a precizat că documentele în privinţa incompatibilităţii lui Victor Alistar, propus ministru delegat pentru strategii guvernamentale, vor fi studiate împreună cu juriştii USL, adăugând că nu a avut acum timp să discute despre acest subiect. 'Dacă va exista o problemă controversată evident că până luni o să iau o decizie în acest sens. Ca orice jurist, însă, vreau să mă uit pe documente, pentru că, deocamdată, Sever Voinescu de la PDL l-a declarat incompatibil. Pentru mine, ăsta nu-i un argument. Nu e un lucru rău pentru domnul Alistar că îl contestă domnul Voinescu, însă ca orice jurist o să mă uit pe toate documentele. Dacă există elemente de neclaritate, voi face o altă nominalizare, dacă există doar polemici publice, domnul Alistar va face poarte din Guvern, decizia am dreptul să iau până luni", a precizat Ponta.

Pe de altă parte Victor Ponta a declarat că nu cunoaşte problema lui Mircea Diaconu, ministru propus pentru portofoliul Culturii, împotriva căruia Parchetul de pe lângă ÎCCJ a început urmărirea penală într-un dosar în curs de finalizare. "O să cer datele necesare şi principiul rămâne acelaşi. Orice ministru care are o problemă juridică, sigur nu va rămâne în guvern, dar nu orice ministru care este atacat pe o problemă publică. Dacă vorbim despre dl. Mircea Diaconu, eu unul chiar cred că domnia sa e un simbol de seriozitate şi un simbol pentru ideea de cultură în România. Când îmi spuneţi de urmăriri penale, sunt atâţia oameni care comit infracţiuni în România şi nu sunt pedepsiţi, Dacă trebuie să-l pedepsim pe dl Diaconu, sigur... Poate că totuşi aici lucrurile vor merge într-o direcţie raţională şi de bun simţ", a subliniat liderul USL.

Miercuri după-amiază, vicepremierul desemnat şi ministru de Finanţe, Florin Georgescu, împreună cu miniştrii de resort - economie, sănătate, muncă, vor începe discuţiile tehnice cu delegaţia FMI astfel încât noul guvern să poată marţi, la prima şedinţă de guvern, sau luni, la solicitarea votului de învestitură, să spună concret cu cifre şi cu date când putem să luăm măsurile respective pentru majorarea salariilor şi pensiilor, a anunţat premierul desemnat. "Intenţia este clară, am promis aceste lucru, dar vreau să vorbesc cu cifre şi cu date, nu cu intenţii vagi", a mai spus preşedintele PSD.

Ponta a confirmat doar discuţiile cu minorităţile naţionale, altele decât cea maghiară şi cu UNPR. Premierul desemnat a subliniat că, dacă ar fi fost deranjat de sprijinul UNPR în Parlament, nu s-ar fi întâlnit cu parlamentarii acestui grup. "Eu am obligaţia să învăţ din ceea ce n-a funcţionat bine la guvernele anterioare, o majoritate fragilă, o majoritate de un vot, două trei practic transforma din guvernul pe care el îl conduc într-un guvern cum a fost guvernul Ungureanu - un guvern şantajabil - aşa încât am obligaţia să asigur o majoritate cât mai solidă şi pentru asta sunt dispus să discut cu cei care au condiţii rezonabile pentru a susţine acest guvern", a afirmat Victor Ponta.

"Am în vedere să guvernăm bine şi asta e obligaţia mea", a răspuns liderul USL întrebat dacă are în vedere suspendarea preşedintelui în perioada următoare. De asemenea, Ponta consideră că un guvern nu poate fi eficient dacă Parlamentul nu funcţionează şi a reafirmat, la întrebarea despre o posibilă suspendare a Robertei Anastase, că "nu este treaba primului-ministru să facă schimbări în Parlament". "Evident, am tot interesul şi, spre deosebire de primul-ministru anterior, voi face ca Parlamentul să funcţioneze", a completat Victor Ponta, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02

TAGURI: Victor_Alistar, Victor_Ponta, Mircea_Diaconu,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...