2017-01-19 17:06

ULTIMA ORA


Calculatoare ale NASA, piratate de un român

 |  08:41
Calculatoare ale NASA, piratate de un român

Calculatoare ale NASA au fost piratate de un român, potrivit Biroului procurorului din Los Angeles, Statele Unite. Autorităţile americane susţin că Robert Butyka, 25 de ani, a fost pus marţi sub acuzare pentru acces neautorizat într-un sistem informatic protejat. 

Un juriu federal a acuzat un cetăţean român pentru piratarea a 25 de calculatoare utilizate în cercetarea schimbărilor climatice la Laboratorul NASA Jet Propulsion din Pasadena, California. Până în momentul în care codul făcut cu intenţie delictuoasă a fost eliminat şi datele recuperate, piratarea serverelor în 2010 a făcut calculatoarele Programului Atmospheric Infrared Sounder inutilizabile pentru două luni.

Butyka a fost condamnat la trei ani de închisoare şi ar putea primi o pedeapsă de 10 ani dacă este condamnat în Statele Unite. După ce NASA a lucrat cu autorităţile române, condamnarea lui Butyka a avut loc în România, luna trecută.

Suma de 500.000 de dolari, inclusiv costurile de lucru pe computere şi timpul de cercetare pierdut, reprezintă prejudiciul produs de hackerul român, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-17

TAGURI: NASA, calculator, Statele_Unite, piratatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image