2017-01-17 23:27

ULTIMA ORA


Calendarul aprobării Ministerului Afacerilor Europene va fi stabilit luni

 |  10:17
Calendarul aprobării Ministerului Afacerilor Europene va fi stabilit luni

Calendarul audierii lui Leonard Orban pentru funcţia de ministru al afacerilor europene şi coordonatele convocarii pentru marţi a şedinţei plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, vor fi stabilite luni de birourile permanente ale Parlamentului.

''Am primit scrisoarea, am discutat cu preşedintele Geoană şi aştept să convocăm, probabil pentru luni, Birourile permanente comune astfel încât (Leonard Orban, n.r.) să intre în audierea comisiilor de specialitate şi probabil marţi vom avea o şedinţă comună a Parlamentului cu o agendă destul de încărcată pentru că nu vor fi numai înfiinţarea unui nou minister, ci şi o serie restanţe pe ordinea noastră de zi'', a declarat, joia trecută, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Parlamentul a fost înștiințat de înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europeneşi nominalizarea lui Leonard Orban la conducerea acestei instituţii printr-o scrisoare transmisă, miercuri, 14 septembrie, de către premierul Emil Boc.  Acesta a precizat că legislativul va da doar votul strict asupra înfiinţării noului minister şi nu asupra guvernului în ansamblu, conform articolului 85 din Constituţie. „Noi propunem Parlamentului completarea actualei echipe şi actualei structuri a Guvernului cu un nou ministru şi un nou minister. Restul ministerelor şi al miniştrilor rămân pe loc în formula pe care o avem în momentul de faţă”, a explicat premierul, potrivit Agerpres.

În caz de remaniere guvernamentală şeful statului revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului, conform articolul 85 din Constituţie, iar dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, preşedintele are nevoie de aprobarea Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru, prevede alineatul 3 al aceluiași articol.

Așadar, conform Constituţiei, Orban va deveni ministru după votul de încedere al Parlamentului. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-28

TAGURI: Ministerul Afacerilor Europene, calendar, OrbanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image