2017-01-18 14:20

ULTIMA ORA


Campanie pentru două microbuze şcolare în judeţul Vaslui

 |  13:50
Campanie pentru două microbuze şcolare în judeţul Vaslui

Campania ''Eu cum ajung la şcoală?", organizată de World Vision România, se va derula până pe 31 martie 2012.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, campania se adresează problemelor a peste 150 de copii din comuna Rebricea, judeţul Vaslui, care merg pe jos, zilnic, peste 10 kilometri, pentru a ajunge la şcoală.

Pornind de la acest aspect, principalul obiectiv al campaniei este strângerea de fonduri în vederea achiziţionării a două microbuze care să asigure transportul celor 150 de copii la şcoală.

Totodată, prin această campanie, World Vision România doreşte să atragă atenţia românilor asupra lipsei accesului la educaţie pentru copiii defavorizaţi din mediul rural şi să îi mobilizeze să ia atitudine în vederea îmbunătăţirii condiţiilor sociale şi de educaţie ale acestor copii.

Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, peste 785 de elevi au abandonat şcoala în prima jumătate a anului şcolar 2010-2011.

Din cele 785 de cazuri de abandon şcolar, mai mult de jumătate, respectiv 405 cazuri, sunt din rândul elevilor din ciclul gimnazial, iar peste 80% dintre acestea provin din mediul rural.

Din discuţiile pe care reprezentanţii World Vision le-au purtat cu familiile acestor elevi care au abandonat şcoala, reiese că un factor favorizant îl reprezintă sărăcia, dar şi distanţa foarte mare până la şcoala care asigură ciclul gimnazial în comună.

Judeţul Vaslui este unul dintre cele mai sărace din ţară, fiind, totodată, şi una dintre cele mai sărace regiuni din Europa.

Pe acest fond, începând cu anul 2007, World Vision România derulează în judeţul Vaslui un program de dezvoltare comunitară, având ca beneficiari aproximativ 2.000 de copii, din care aproximativ 1.140 au vârste cuprinse între 2 şi 12 ani.

Campania''Eu cum ajung la şcoală?'' face parte din programul de dezvoltare comunitară, reprezentând încă un pas pe care World Vision România îl face pentru a ameliora condiţiile copiilor din comunităţile rurale vasluiene.

''Prin lansarea campaniei ''Eu cum ajung la şcoală?'' ne dorim să oferim unui număr de 150 de copii şansa de a ajunge mai uşor la şcoală, şansa să înveţe. Pentru ei, trecerea în clasa a V-a a venit cu multe provocări - au lăsat în urmă dascălii şi şcolile primare din satele lor pentru cea din comună şi au devenit şi navetiştii comunei. Aceşti copii se luptă în fiecare zi cu frigul, ploaia, iar uneori trebuie să se apere chiar şi de câini, doar pentru a ajunge la şcoală. Ne dorim să schimbăm această realitate şi să le oferim speranţă acestor micuţi care se confruntă prea devreme cu greutăţi prea mari. De aceea, îi rugăm pe toţi cei care văd acest mesaj să nu rămână indiferenţi. Donaţia lor poate face diferenţa. Împreună, putem schimba vieţi în bine, chiar şi cu gesturi mici'', a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision România.

Pentru susţinerea financiară a campaniei, World Vision România pune la dispoziţie două numere de telefon în reţeaua Romtelecom: 0900 900 090 pentru a dona 5 euro şi 0900 900 092 pentru a dona 10 euro.

Totodată, cei care doresc să vină în ajutorul celor 150 de copii pot intra pe site-ul organizaţiei, secţiunea 'Dăruieşte speranţă' şi să doneze o sumă la alegere, între 30 - 200 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-28

TAGURI: microbuze, scoala, vaslui, campania, world vision romaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image