2017-01-16 18:18

ULTIMA ORA


Canada dorește să vândă petrol Chinei

 |  09:52
Canada dorește să vândă petrol Chinei

Premierul canadian, Stephen Harper, a sugerat, luni, că țara sa intenţionează să vândă petrol Chinei datorită incertitudinii ce înconjoară extinderea conductei de petrol Keystone XL spre sudul Statelor Unite.

În cursul unui interviu televizat, Harper a afirmat că ia 'foarte în serios' ideea de a exporta petrol 'dincolo de continentul nord-american', cu riscul de a-i irita pe americani.

Premierul canadian a făcut această afirmație în condițiile în care conducta Keystone XL așteaptă o aprobare de la preşedintele Obama, amânată până după alegerile prezidenţiale din 2012. Între timp, decizia legată de Keystone XL face obiectul unei aprige dispute cu republicanii din Congres. 'În cursul unei recente călătorii în Statele Unite, m-am întâlnit cu mai mulţi americani influenţi care toţi mi-au spus: /Nicio problemă, vom face în aşa fel ca proiectul Keystone să fie aprobat. Puteţi să ne vindeţi tot petrolul vostru/. Eu le-am răspuns: /Da, ne-ar plăcea să facem asta, numai că în prezent există o problemă, deoarece ne-am angajat pe-un alt drum', a explicat Harper.

În cadrul aceluiaşi interviu, premierul canadian a declarat că nu are în vedere să trimită trupe în Siria după cum s-a întâmplat la căderea regimului libian. Acesta a apreciat ca 'improbabilă' o decizie a Consiliului de Securitate al ONU care să autorizeze o asemenea inițiativă.

'Ne aşteptăm ca acest regim să fie răsturnat. Poate că nu în acest an, dar timpul i-a sunat. Vom continua să exercităm presiuni şi facem tot posibilul ca să încurajăm opoziţia să se unească pentru a guverna acea ţară', a declarat Harper, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: petrol, Canada, ChinaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image