2017-01-23 23:03


Capitalele noilor judeţe: Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti

 |  14:42
Capitalele noilor judeţe: Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti

Capitalelenoilor judeţe, conform proiectului de reorganizare administrativ-teritorială aRomâniei vor fi Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi,Ploieşti şi Bucureşti, a declarat, vineri, secretarul general al PDL, deputatulIoan Oltean.

IoanOltean a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualiiguvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrieîn parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorţie a fonduriloreuropene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă aacestora.

Întrebatcare vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean a răspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieştişi Bucureşti.

IoanOltean a anunţat, vineri, că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actulnormativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în optjudeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc înbaza noii legi.

"Dorinţanoastră este ca viitoarele alegeri care vor avea loc în iunie 2012 să serealizeze pe noua formulă administrativ teritorială. Când spun «noi» mă referla PDL şi la actuala majoritate. Vom încerca să adoptăm legea prin angajarearăspunderii Guvernului pe act normativ", a spus Oltean.

Întrebatdacă este luată deja o decizie în acest sens, Oltean a răspuns că este încă lafaza de discuţie.

"Nue hotărâre unanim luată. E la faza de discuţie, aceea de a încerca să adoptămpână la sfârşitul acestei luni proiectul de lege care vizează modificarea legiide împărţire administrativ-teritorială prin angajarea răspunderii de cătreGuvern. Eu cred că nu există elemente care să conducă spre blocarea iniţiativeiactualei majorităţi, dar atât timp cât nu suntem în faza unei hotărâri finaleputem pune şi o asemenea idee în discuţie", a spus el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-11-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image