2017-01-18 03:34

ULTIMA ORA


Care sunt cele patru bănci care participă la noul program Prima Casă

 |  13:46
Care sunt cele patru bănci care participă la noul program Prima Casă
Patrubănci au semnat până în prezent contractul cu Fondul Naţional deGarantare a Creditelor IMM pentru a intra în noul program "PrimaCasă", dintr-un total de 12 bănci care şi-au anunţatintenţia de a acorda în continuare credite cu garanţia statului, aanunţat, vineri, premierul Emil Boc.

Pelista băncilor care au semnat contractul cu Fondul se află BCR,CEC Bank, Alpha Bank şi BRD,a arătat premierul.

Ela asistat la sucursala BCR sector 1 Bucureşti, la semnarea primuluicontract de credit din cadrul noului sistem al programuluiguvernamental "Prima Casă".

BancaComercială Română (BCR) a anunţat, în urmă cu aproximativ douăsăptămâni, că a început creditarea în programul "PrimaCasa 4", fiind prima instituţie de credit participantă la nouaetapă a programului.

Dobândaeste variabilă şi este formată din Euribor la 3 luni plus o marjăde 3,75% pentru clienţii cu istoric în relaţia cu BCR (marja estede 3,95% pentru clienţii fără istoric). Pentru un credit de 40.000de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în prezent estede 219,22 euro.

Clienţiitrebuie să dispună de un avans de 5% din preţul de achiziţie allocuinţei ori din costul de construire.

Bancaacceptă până la trei coplătitori şi nu se percepe comision deacordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul derambursare anticipată este zero.

Programulse adresează oricărei persoane fizice care nu deţine înproprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia niciolocuinţă, sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândităprin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă maimică de 50 de metri pătraţi.

Programulguvernamental "Prima Casă" a fost lansat în vara anului2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpărării uneilocuinţe de maxim 60.000 euro şi, începând din 2010, în limita a70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute şi decâte 75.000 euro pentru case noi cumpărate de persoane organizateîn asociaţii.

Guvernula decis, în martie, ca garanţia statului să fie redusă lajumătate, iar în program să fie incluse şi persoanele care deţindeja o casă în suprafaţă maximă de 50 metri pătraţi şi dorescun confort sporit, băncile având la dispoziţie trei luni pentru astabili dacă acceptă noile condiţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image