2017-01-24 19:31


'Carlos Şacalul' a vorbit despre Ceauşescu înaintea condamnării

 |  07:31
'Carlos Şacalul' a vorbit despre Ceauşescu înaintea condamnării

Ilich Ramirez Sanchez, alias 'Carlos Şacalul', a fost condamnat joi seară la închisoare pe viaţă, cu 18 ani de siguranţă, de către un tribunal din Paris specializat în cazuri de terorism, după un proces care a durat şase săptămâni. Acesta este acuzat de patru atentate soldate cu 11 morţi şi 150 de răniţi ce au avut loc în urmă cu 30 de ani.

Calificând verdictul ca 'scandalos', avocata sa, Isabelle Coutant-Peyre, care îi este soţie, a anunţat că va face recurs.

Dinainte de închiderea dezbaterilor, monologul lui Carlos Şacalul s-a întins pe o durată de cinci ore, amestecând considerente geopolitice şi personale, amintirea tatălui şi cea a dictatorului român Nicolae Ceauşescu. În discursul său dezlânat, condamnatul a analizat frază cu frază pledoariile avocaţilor părţilor civile şi ai celor doi avocaţi generali, consideraţi inamici personali. Ulterior, curtea a deliberat alte patru ore. Printr-un document prezentat ca 'testamentul lui Muammar Gaddafi', un 'om care a făcut mai mult decât toţi revoluţionarii ca noi din lumea întreagă', Carlos și-a încheiat plângând monologul. Judecată pentru unul dintre atentate, Christa Fröhlich a fost achitată, în condițiile în care, împotriva ei, procurorii ceruseră 15 ani de recluziune. Acesta a fost absentă din sală. Împotriva a doi complici ai lui Carlos, judecaţi în absenţă, Johannes Weinrich, închis în Germania pentru alte delicte, și Ali Kamal Al Issawi, dat în urmărire generală, au mai fost pronunţate alte două pedepse cu închisoare pe viaţă.

În scopul de a obţine eliberarea soţiei sale de la acea dată, germana Magdalena Kopp, şi a elveţianului Bruno Breguet, membri ai grupării sale teroriste, arestaţi la Paris în februarie 1982, Carlos a organizat o serie de atentate de care a fost ulterior acuzat. Acesta a petrecut 17 ani în închisoarea La Sante din Paris, fiind condamnat la recluziune pe viaţă în 1997, pentru uciderea a doi ofiţeri de securitate francezi şi a unui informator libanez.

De asemenea, Carlos este acuzat de explozia unei bombe la 29 martie 1982 într-un tren pe linia Paris-Toulouse și a unei mașini capcane în faţa sediului publicaţiei Al Watan Al Arabi din Paris, dar și pentru două atentate comise la 31 decembrie 1983 într-o gară din Marsilia şi într-un TGV pe linia Marsilia-Paris, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-24

TAGURI: Carlos_Şacalul, Ceaușescu, condamnatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image