2017-01-24 11:09


Cărţi poştale trimise de Himmler „mămicii” sale

 |  16:54
Cărţi poştale trimise de Himmler „mămicii” sale

Mai multe cărţi poştale semnate de fostul lider nazist Heinrich Himmler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost scoase la vânzare, scrie The Telegraph. Conţinutul acestora îl relevă pe Himmler, temutul şef al poliţiei naziste Gestapo, drept un fiu ascultător, doritor să menţină o apropiere cât mai puternică de mama sa, Anna, în timpul războiului.

Una dintre aceste cărţi poştale, scrisă probabil într-una dintre vacanţele acestuia, a fost trimisă din Paris, în iunie 1940. „Draga mea mămica! Îţi trimit astăzi cele mai calde gânduri din Paris. Sper că eşti bine.” Cartea poştală era semnată şi de şeful staff-ului său, Karl Wolff. Printre cărţile poştale scoase la vânzare, una îl înfăţişează pe dictatorul italian, Benito Mussolini. O altă carte poştală a fost trimisă din Dombas, Norvegia, în 1941.

Ineditele documente au fost scoase la licitaţie dintr-o arhivă descoperită la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial de către un american, la una din casele de vacanţă ale lui Himmler, din sudul Germaniei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image