2018-12-10 02:37


Casa Albă refuză să negocieze cu Al-Qaida pentru cetăţeanul american răpit în Pakistan

 |  08:52
Casa Albă refuză să negocieze cu Al-Qaida pentru cetăţeanul american răpit în Pakistan

Casa Albă a declarat luni că nu va negocia cu Al-Qaida pentru eliberarea ostaticului american Warren Weinstein, răpit în Pakistan şi care l-a rugat pe preşedintele Barack Obama să accepte cererile răpitorilor săi într-o înregistrare video difuzată în acest weekend.

Solicitând "eliberarea imediată" a lui Weinstein, purtătorul de cuvânt al lui Obama, Jay Carney, a declarat în cadrul conferinţei sale de presă că "nu putem negocia şi nu vom negocia cu Al-Qaida".

Warren Weinstein, un american în vârstă de cel puţin 70 de ani ce lucra în scop umanitar, a fost răpit la 13 august în Pakistan, de la domiciliul său din Lahore (est), potrivit Mediafax.

Când a fost răpit, Weinstein se afla în Pakistan de cinci ani, angajat al unei societăţi private care aplică proiecte de dezvoltare pentru diverşi clienţi internaţionali, printre care şi agenţia guvernamentală americană de ajutor pentru dezvoltare (USAID).

Răpirea a fost revendicată în decembrie de liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri.

În schimbul eliberării lui Warren Weinstein, Ayman al-Zawahiri cere Casei Albe oprirea atacurilor aeriene în Afganistan, Pakistan, Somalia şi Yemen şi eliberarea prizonierilor, printre care apropiaţi ai lui Osama Ben Laden.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-10

TAGURI: casa alba, al qaida, pakistan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...