2017-01-20 22:25

ULTIMA ORA


Căsătoriile gay, susţinute de justiţia federală în California

 |  07:45
Căsătoriile gay, susţinute de justiţia federală în California

Căsătoriile gay sunt susţinute de justiţia federală în California. Curtea de Apel federală din San Francisco a confirmat marţi că interdicţia făcută persoanelor gay şi lesbiene de a se căsători în statul California este neconstituţională.

Deşi autorizate pentru scurt timp în California, în 2008, căsătoriile gay au fost interzise prin adoptarea 'Propunerii 8', care a înscris în constituţie faptul că doar heterosexualilor le este rezervată căsătoria. În California, în 2008, aproximativ 18.000 de cupluri gay s-au căsătorit, uniuni rămase valabile în pofida Propunerii 8.

Într-o decizie adoptată de doi judecători contra unul, Curtea de Apel federală din San Francisco a considerat marţi că susţinătorii 'Prop 8' 'vizează o minoritate şi i-au retras un drept pe care ea îl deţine, pentru niciun motiv legitim de a face acest lucru'.

Theodore Olson, unul dintre avocaţii cuplurilor de lesbiene care cer abrogarea Propunerii 8, a salutat ca o 'mare zi' această victorie pentru drepturile homosexualilor.

Cu toate acestea, în decizia instanţei de apel se stipulează printr-o notă de subsol a paginii foarte discretă că aceste căsătorii gay nu se vor relua în California până când părţile nu decid asupra unui posibil recurs. Potrivit lui David Cruz, profesor de drept la Universitatea California Sud din Los Angeles, oponenţii căsătoriilor între homosexuali, care au anunţat deja că vor continua lupta lor juridică, ar urma la rândul lor să le conteste în faţa Curţii Supreme a Statelor Unite. 'Ambele părţi au dorit întotdeauna să aducă dosarul în faţa Curţii Supreme cât mai curând posibil', a declarat acesta.

Până acum căsătoriile gay sunt recunoscute în şase din cele 50 de state ale SUA (Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont, New York), precum şi în capitala Washington, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-05

TAGURI: căsătorie, gay, California, justiţieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image