2017-01-17 21:52

ULTIMA ORA


Caz de malarie la Cupa Africii pe Naţiuni

 |  13:28
Caz de malarie la Cupa Africii pe Naţiuni

Chamakh, atacantul lui Arsenal Londra, nu s-a putut antrena miercuri împreună cu ceilalţi componenţi ai selecţionatei Marocului, în vederea meciului cu Gabonul din cadrul Grupei C a Cupei Africii pe Naţiuni (CAN) la fotbal, din cauza unei intoxicaţii alimentare, în timp ce portarul de rezervă Issam Badda s-a îmbolnăvit de malarie.

Chamakh, unul dintre cei cinci internaţionali marocani absenţi de la şedinţa de pregătire, a suferit o intoxicaţie alimentară benignă şi urmează să-şi reia joi antrenamentele, a afirmat medicul echipei, Hefti Abderazzak.

În schimb, portarul Issam Badda 'a fost tratat la spital' în urma unui acces de malarie. 'Jucătorul se află acum la hotel şi nu mai are febră nici dureri de cap. Se simte bine', a adăugat doctorul Hefti, precizând că portarul va efectua, joi, un antrenament de mică intensitate.

Transmisă de ţânţari, malaria (sau paludismul, cum i se mai spune) este responsabilă de moartea a 655.000 de persoane în 2010, în mare parte pe continentul african. Boala este foarte răspândită în Africa centrală din cauza căldurii şi a ploilor puternice, care facilitează răspândirea ţânţarilor, informează Agerpres.

Atacanţii Ousamma As-Saidi (Heerenveen), Michael Basser (Bursaspor) şi Mehdi Benatia (Udinese) au fost la rândul lor menajaţi, fără ca participarea lor la meciul cu selecţionata Gabonului, programat vineri, să fie pusă în cauză.

Învinsă de Tunisia (2-1), în primul său meci de la CAN 2012, naţionala Marocului, una dintre favoritele la câştigarea titlului de campioană a Africii, este obligată să obţină un rezultat bun în faţa Gabonului, una dintre gazdele turneului, pentru a nu părăsi competiţia pe uşa din dos.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-02

TAGURI: Maroc, malarie, cupa africiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image