2019-02-22 08:19


Ce spune un studiu ING: Românii aşteaptă ca problemele să se rezolve de la sine

 |  16:24

Pestejumătate din români spun că simt frică, dar şi speranţă în ceea ce priveşteviitorul financiar, paradox întâlnit şi la nivel global, dar populaţia dinRomânia este pasivă şi aşteaptă ca problemele să se rezolve de la sine, aarătat Cornelia Coman, director general al ING Asigurări.

Coman aprezentat rezultatele unui studiu al grupului ING, realizat în luna august2010, privind sentimentele resimiţite predominant de oameni atunci când segândesc la viitorul financiar. Studiul a fost realizat în zece state de pe treicontinente, printre care România, Mexic, SUA, Olanda şi Malaezia.

"Celmai predominant sentiment negativ la nivel global este cel de frică. Speranţaşi siguranţa pe de altă parte sunt sentimentele pozitive cel mai des întâlnitela nivel global", a spus reprezentantul ING, la conferinţa RomanianFinancial Forum organizată de MEDIAFAX împreună cu Banca Naţională a României.

Ea aprecizat că frica şi sentimentul de speranţă au fost cele mai alese şi înRomânia, unde peste 50% din respondenţi au ales cele două sentimente ca fiindpredominante.

"Româniiresimt mai acut paradoxul frică - speranţă comparativ cu media globală.Încrederea este mult diminuată comparativ cu nivelul global, însă ceea ce estemai important este că sunt pasivi", a adăugat Coman.

ReprezentantulING Asigurări a explicat că în străinătate oamenii nu au încredere, darîncearcă să-şi rezolve problemele şi să îşi asigure un viitor financiar prinluarea unor prin luarea unor decizii.

"Mulţiromâni, respectiv 43%, comparativ cu 35% din respondenţii la nivel global, nuau încredere, dar nici nu vor să facă nimic să îşi rezolve această frică înceea ce priveşte încrederea în viitorul financiar. Deci suntem pasivi, aşteptămsă se rezolve aceste probleme de la sine", a spus Coman.

Ea aprecizat că dezvoltarea asigurărilor de viaţă şi a pensiilor private este oproblemă de interes naţional şi a menţionat că unul dintre obiectivele pieţeieste elaborarea unui document care să cuprindă avantajele şi dezavantajeleintroducerii deductibilităţii în asigurările de viaţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...