2019-03-26 02:35


Ceartă între reprezentanţii puterii şi cei ai opoziţiei, în şedinţa de plen a Camerei, din cauza Robertei Anastase

 |  19:30

Şedinţa deplen a Camerei Deputaţilor a început, luni, cu o ceartă între reprezentanţiiputerii şi cei ai opoziţiei, după ce preşedintele Camerei, Roberta Anastase, avenit la prezidiu pentru a conduce lucrările, liderii PSD şi ai PNL solicitândca şedinţa să fie condusă de altcineva.

RobertaAnastase a venit luni la prezidiul Camerei Deputaţilor, pentru prima oară de ladeclanşarea scandalului legat de legea pensiilor şi solicitarea opoziţiei de ao sancţiona pe Anastase pentru votul dat la această lege.

Anastase aprecizat prezenţa parlamentarilor din sală, arătând că, din totalul de 333, lalucrări s-ar afla 181.

ReprezentanţiiPSD şi ai PNL Aura Vasile şi respectiv Eugen Nicolăescu, au cerut ca RobertaAnastase să nu mai conducă lucrările Camerei, ci să desemneze un vicepreşedintepentru aceasta, ei exprimându-şi în continuare nemulţumirea faţă de modul încare s-a dat votul final la legea pensiilor în urmă cu o lună în CameraDeputaţilor.

"Amsolicitat ca doamna Roberta Anastase să nu mai conducă lucrările plenuluiCamerei Deputaţilor, deoarece chiar dacă legea a fost retrimisă la Parlament,ceea ce s-a întâmplat, adică furt la vot, este un fapt ce nu poate fianulat", a declarat Aura Vasile.

Ea a cerutdesemnarea unui vicepreşedinte al Camerei care să conducă şedinţa de plen,arătând că, în caz contrar, PSD doreşte pauză de consultări.

La rândulsău Eugen Nicolăescu (PNL) a precizat că liberalii nu vor participa la lucrăridacă acestea sunt conduse de Roberta Anastase.

"GrupulPNL va părăsi sala până veţi părăsi conducerea şedinţei", i-a spusNicolăescu lui Anastase, după ce şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul căsăptămâna trecută coaliţia majoritară a respins solicitarea PNL de a fiînfiinţată o comisie de anchetă care să verifice modul în care a fost votatălegea pensiilor.

"Suntempregătiţi să funcţionăm şi fără dumneavoastră, dar nu acesta este rolulParlamentului", a replicat liderul PDL Mircea Toader. El a mai spus căparlamentarii de la opoziţie şi putere sunt împreună până în 2012, fie că leplace sau nu acest lucru.

"Stimaţicolegi de la opoziţie, trebuie să mergem înainte, că ne place sau nu ne place,suntem împreună până în 2012", a adăugat liderul PDL.

După acestediscuţii, la solicitarea PSD deputaţii au luat o pauză de consultări.

Şedinţa afost reluată după circa 10 minute, fiind în continuare condusă de RobertaAnastase.

Deputaţi aiPDL şi ai PSD au mai avut, în timpul şedinţei, un schimb acid de replici,înainte ca opoziţia să părăsească şedinţa.

"Amprivit cu înmărmurire cum se încearcă să se conducă şedinţa de astăzi de cătrefostul preşedinte, după părerea mea, Roberta Anastase. Personal, eu nu pot fide acord cu o preşedintă care vine în plen să ne vorbească de vânzare şicumpărare de voturi, de aranjamente în culise, de sume de sute de miliarde delei fără să ne spună despre ce e vorba (...) Vreau să ne spună acei 127 demiliarde de lei de unde i-a luat, cui i-a dat şi pentru ce motiv i-a dat? Artrebui să facă lumină în acest caz", a spus deputatul PSD Robert Negoiţă.

În replică,Cezar Preda (PDL) a spus că "nu este corect să vii la microfonul Camereişi să vorbeşti despre bani, despre evaziune, despre furt, când eşti o persoanădirect implicată". "Nu e corect să vii la microfon şi să vorbeştidespre bani, despre evaziune, despre furt când eşti o persoană directimplicată. Mai întâi să plătim la stat vreo 50 de milioane de euro evaziune şipe urmă să venim să spunem statului că trebuie să-şi gestioneze mai binefondurile. Vă rog să nu fim ridicoli", a spus deputatul PDL.

Într-ointervenţie în plen, social-democratul Nicolae Bănicioiu i-a spus lui CezarPreda că ar trebui să facă îndemnuri legate de problemele cu fiscul în grupulPDL. "Ar trebui ca acel îndemn făcut mai devreme (de către Cezar Preda -n.r.) să îl facă şi în cadrul grupului parlamentar al PDL şi poate vorbeşte şicu membrii Guvernului care au foarte multe probleme cu Fiscul, dar acolo nuprea are voce", a spus Bănicioiu.

După acestschimb de replici, şi reprezentanţii PSD au părăsit şedinţa, nemulţumiţi călucrările erau conduse de preşedinta Camerei Roberta Anastase. Deputaţii PSD auanunţat că urmăresc şedinţa de la balcoanele Camerei.

În absenţaPSD şi a PNL, Camera Deputaţilor a aprobat programul şi ordinea de zi,deputaţii puterii adoptând pe articole o serie de proiecte de lege.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...