2017-01-19 15:19

ULTIMA ORA


Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Iaşi sunt cercetaţi într-un dosar penal

 |  14:32
Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Iaşi sunt cercetaţi într-un dosar penal
Ceidoi vicepreşedinţi ai CJ Iaşi Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au ieşitde la DNA după aproximativ o oră, declarând că au fost informaţi de procuroriianticorupţie că pe numele lor există un dosar penal, dar că nu li s-a spusdespre ce acuzaţii ar fi vorba.

VicepreşedinteleCJ Constantin Adăscăliţei a declarat, la şeirea de la DNA - Serviciulteritorial Iaşi că a aflat că există un dosar penal pe numele său şi alceluilalt vicepreşedinte al CJ, Victor Chirilă, şi că vor fi citaţi ulteriorpentru a le fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

"Afost o discuţie amiabilă, dar nu ne-au spus dacă e vorba de o plângere sau de osesizare depusă la adresa noastră. Nu intrăm în panică şi avem încrede căinstituţiile statului îşi fac treaba şi vor afla adevărul", a declaratvicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei.

Larândul său, Marius Striblea, avocatul celor doi vicepreşedinţi ai CJ, aprecizat că a solicitat un document privind legalitatea interceptărilor, dar şiîn ceea ce priveşte eventuala sesizare existentă la DNA, adăugând că procuroriianticorupţie nu le-au dat vreun act oficial.

"DNAa dat-o în bară. Important e să ştim modalitatea de sesizare, este o încălcarea drepturilor clienţilor mei. Vom afla foarte repede o soluţie în acest caz şieu cred că e vorba de neînceperea urmăririi penale", a spus MariusStriblea.

Totodată,avocatul a afirmat că procurorii anticorupţie le-au spus că se află în faza premergătorarea cercetării şi că din acest motiv nu au dat un răspuns concret în privinţaobiectului dosarului penal.

Joidimineaţă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, amers la sediul DNA - Serviciul teritorial Iaşi, el declarând, la ieşirea dininstituţie, că a discutat cu procurorii anticorupţie despre modul în care aufost făcute interceptările în birourile celor doi vicepreşedinţi ai CJ.

"Amfost la DNA să văd dacă sunt îndeplinite condiţiile legale privindinterceptările din biroruile celor doi vicepreşedinţi. Discuţiile au durat zeceminute şi am constatat că procurorii DNA au toate pregătirile specifice înprivinţa interceptărilor", a declarat Simirad.

Lasediul DNA s-au prezentat, joi dimineaţă, şi cei doi vicepreşedinţi aiConsiliului Judeţean, care au fost citaţi miercuri de către procuroriianticorupţie.

VicepreşedinteleConsiliului Judeţean (CJ) Iaşi, liberalul Victor Chirilă, a spus miercuri,într-o conferinţă de presă, că a descoperit în biroul său şi al celuilaltvicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membru PSD, camere de luat vedericare ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugând că a fost sesizată Poliţiaîn acest caz.

Ela precizat că, marţi după-amiază, a descoperit o cameră de luat vederi, de dimensiunimici, instalată în perete deasupra uşii din biroul său, afirmând că nu aveacunoştinţă de faptul că era "monitorizat şi urmărit.

DirecţiaNaţională Anticorupţie preciza, miercuri, că se fac verificări pentrustabilirea împrejurărilor în care au fost dezvăluite acte proceduraleautorizate de judecător în dosarul privind CJ Iaşi, în care se fac actepremergătoare urmăririi penale privind suspiciuni de corupţie.

"Caurmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public generate de declaraţiafăcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Chirilă Victor în legăturăcu descoperirea în biroul său a unor obiecte de tehnică de monitorizare, Biroulde informare şi relaţii publice face următoarele precizări: ServiciulTeritorial Iaşi desfăşoară acte premergătoare urmăririi penale în legătură cususpiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie. În acest stadiu al ancheteipenale, mai multe detalii nu pot fi date publicităţii", precizeazăDirecţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un răspuns la o solicitare făcută deagenţia MEDIAFAX.

Totodată,Direcţia Naţională Anticorupţie arată că a declanşat verificări în vedereastabilirii împrejurărilor în care "acte procedurale autorizate dejudecător, în conformitate cu art. 911 - 915 Cod de procedură penală, au fostdezvăluite în cursul desfăşurării anchetei penale, cu riscul periclităriibunului mers al acesteia".

Birourilecelor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Iaşi au fost sigilate,miercuri seară, de poliţişti, care au luat cele două camere de luat vederigăsite în pereţii încăperilor respective, declara pentru corespondentulMEDIAFAX vicepreşedintele instituţiei ieşene Victor Chirilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image