2018-12-13 06:08


Cei mai importanţi traficanţi de etnobotanice din Bucureşti, eliberaţi din arest

 |  15:38
Cei mai importanţi traficanţi de etnobotanice din Bucureşti, eliberaţi din arest
Cei mai importanţi traficanţi desubstanţe etnobotanice din Capitală, arestaţi în urmă cu o săptămână, au fosteliberaţi, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti apreciind că nu prezintăpericol social, ei putând fi cercetaţi de DIICOT în stare de libertate.

Membriigrupării de traficanţi aduceau drogurile din China, Spania şi Franţa, iar înurma percheziţiilor poliţiştilor Brigăzii Antidrog şi a procurorilor Direcţieide Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT), care au avut loc în 11 aprilie, în Bucureşti şi Galaţi, au fostridicate mai multe kilograme de substanţe de tip "etnobotanic" şibunuri folosite la porţionarea şi ambalarea stupefiantelor.

PotrivitPoliţiei Române, în urma percheziţiilor la domiciliile celor 20 de membri aigrupării de traficanţi şi la firmele prin care erau vândute drogurile au fostridicate mai multe kilograme de substanţe tip "etnobotanic" ceurmează să fie analizate în laboratorul central de analiză a drogurilor dincadrul IGPR, precum şi bunuri folosite la porţionarea şi ambalarea drogurilor.De asemenea, anchetatorii au sigilat mai multe societăţi comerciale.

Majoritateadrogurilor vândute de membrii grupării prin mai multe firme de etnobotaniceproveneau din China, dar şi din Spania şi Franţa, informa Poliţia Română.

PotrivitDIICOT, în perioadaiulie 2010-martie 2011, membrii grupării infracţionale au introdus peteritoriul României şi au vândut droguri de risc şi de mare risc prinintermediul unor societăţi de comercializare a produselor etnobotanice.

Deşisocietăţile respective au fost sancţionate în repetate rânduri şi în urmacontroalelor succesive reprezentanţilor acestor societăţi li s-a adus lacunoştinţă că produsele comercializate au conţinut psihotrop, activitateainfraţională a continuat.

ProcuroriiDIICOT au dispus începerea urmăririi penale faţă de 20 de persoane şi 13societăţi comerciale prin intermediul cărora au fost comercializate substanţelestupefiante şi psihotrope, fiind acuzate de constituire a unui grupinfracţional organizat, trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi demare risc.

În 11aprilie, Tribunalul Capitalei a emis mandate de arestare preventivă pe numeleacuzaţilor, care au contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, unde judecătorii au stabilit, marţi, că eipot fi cercetaţi în stare de libertate, impunându-le interdicţii de a părăsilocalitatea de domiciliu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...