2018-12-10 06:58


Cei mai mulţi hoţi la bancomatele din Germania sunt români şi bulgari

 |  12:09
Cei mai mulţi hoţi la bancomatele din Germania sunt români şi bulgari

Poliţiştiigermani susţin că cei mai mulţi hoţi la bancomatele din ţara lor sunt români şibulgari, grupările infracţionale dezvoltând în ultima vreme noi metodeingenioase de a rămâne cu banii cetăţenilor, relatează Deutsche Welle.

Ceamai nouă metodă pentru a fura bani din bancomate a fost identificată la patruromâni arestaţi sâmbătă la Berlin.

Aceştiaau pus bandă adezivă în interiorul zonei din care se extrag banii, astfel căbancnotele să rămână blocate în aparat. În acest fel, clientul pleca dupăfinalizarea tranzacţiei cu gândul că în bancomat nu mai există bani sau că estedefect. În realitate, după ce oamenii plecau, românii veneau şi colectau banii.

Românii,cu vârste cuprinse între 26 şi 39 de ani, au fost prinşi în timp ce părăseausediile a două bănci din Berlin. Trei dintre ei veniseră cu un autoturism încare autorităţile au descoperit bandă de lipit şi alte ustensile pentrumanipularea bancomatelor. Al patrulea hoţ a fost prins şi el în flagrantdelict, la alt ATM.

Procedeulfolosit de cei patru a devenit cunoscut sub numele de cash-trapping, poliţiştiidin Berlin avertizând că aceasta nu este singura metodă nouă pentru a fura dinbancomate şi că hoţii provin mai ales din România şi Bulgaria.

Înurmă cu câteva zile, alţi doi români au fost arestaţi în Rostock pentru fraudăbancară prin skimming.

Prejudiciulcreat anual în Germania prin furt de la bancomate şi de pe carduri se ridică la40 de milioane de euro pe an, iar la nivel european suma este de 500 demilioane.

Poliţiştiigermani, în colaborare cu cei români, au reuşit, la începutul anului 2010,arestarea a 18 persoane în Bucureşti, Constanţa şi Bacău, pentru jafuri labancomate de pe teritoriul Germaniei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...