2019-04-26 03:42


Cel puţin 4 morţi după un atac armat în Parlamentul cecen

 |  12:12
Cel puţin 4 morţi după un atac armat în Parlamentul cecen

ClădireaParlamentului cecen a fost atacată de rebeli, care au ucis mai mulţi membri aiserviciului de securitate şi au luat ostatici, a anunţat marţi un purtător decuvânt al Ministerului de Interne din Groznîi, capitala cecenă.

"Parlamentul a fost luat cuasalt. Au fost luaţi ostatici . Mai mulţi membri aiserviciului de securitate al Parlamentului au fost ucişi. Nu se ştie câţi. Unasistent al preşedintelui Parlamentului a fost rănit", a declarat acestpurtător de cuvânt.

Rebelii care au atacat Parlamentul au fost ucişi

Toţi combatanţii rebeli care au atacat marţi dimineaţa Parlamentul cecenau fost ucişi de forţele guvernamentale, a afirmat o sursă din cadrul poliţieiacestei republici instabile din Caucazul rus, citată de Interfax.

"Operaţiunea s-a încheiat, toţi combatanţii au fost ucişi", adat asigurări sursa citată.

"În cursul dimineţii s-au auzit focuri de armă în curte şi amînţeles că se plănuia o luare de ostatici. Am urcat să ne refugiem la etajul altreilea, unde am rămas până la încheierea operaţiunii", a povestitpurtătorul de cuvânt al Parlamentului, care era în clădire în momentul incidentului.

"Se ştie că un colaborator al Parlamentului a fost ucis şi maimulţi au fost răniţi", a adăugat oficialul citat, care a ieşit dinclădire.

Agenţiile ruse Interfax şi RIA Novosti au afirmat că doi atacatori s-auaruncat în aer în interiorul clădirii. Patru angajaţi ai Parlamentului au fostucişi în atac, potrivit surselor citate.

Deputaţii ceceni sunt nevătămaţi

Preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat că toţi deputaţiiParlamentului sunt nevătămaţi, în condiţiile în care un prim bilanţ facereferire la patru morţi, dintre care trei agenţi de pază ai adunării.

"Operaţiunea de lichidare a combatanţilor şi de eliberare adeputaţilor şi angajaţilor a durat 15-20 de minute", a precizatpreşedintele cecen, potrivit agenţiei Interfax.

"Toţi deputaţii sunt în viaţă, au fost evacuaţi din clădireaParlamentului şi sunt în siguranţă", a adăugat Kadîrov.

Această operaţiune a fost cea mai spectaculoasă din Cecenia de laatentatul comis de rebelii islamişti în august împotriva satului preşedinteluiacestei republici din Caucazul rus, Ramzan Kadîrov.

Ministrul rus de Interne, Raşid Nurgaliev, se află în acest moment laGroznîi, potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine ruse de la Moscova,citate de Interfax.

După primul război cecen (1994-1996) dintre forţele ruse şi separatişti,rebeliunea s-a islamizat progresiv şi a depăşit frontierele cecene, pentru a setransforma la jumătatea anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă întot Caucazul de Nord.

Republicile din această regiune montanădin sudul Rusiei sunt aproape zilnic teatrul unor atacuri, ambuscade sauatentate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-12-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG