2019-05-25 20:08


Cel puţin 60 de morţi din cauza valului de frig din Europa, care continuă să perturbe transporturile

 |  18:02
Cel puţin 60 de morţi din cauza valului de frig din Europa, care continuă să perturbe transporturile

Celpuţin 60 de persoane au murit din cauza valului de frig timpuriu ce afecteazăEuropa de o săptămână, care continuă să perturbe transporturile vineri, înpofida unei ameliorări, în anumite zone.

ÎnEuropa Centrală, frigul a ucis 17 persoane în ultimele 24 de ore, ridicând la45 bilanţul persoanelor moarte în această săptămână, cărora li se adaugă 11morţi în Rusia, unul în Germania şi trei în Franţa, potrivit autorităţilorlocale.

ÎnPolonia, victimele sunt în principal bărbaţi cu vârste între 35 şi 60 de ani,fără domiciliu fix, aflaţi, de obicei, sub influenţa băuturilor alcoolice. Înfaţa dificultăţilor traficului aerian, rutier şi feroviar, autorităţile aumobilizat aproximativ 3.000 de deţinuţi, pregătiţi să cureţe zăpada şi gheaţa,cu ajutorul lopeţilor.

Temperaturileînregistrate vineri la Braemer, în Scoţia, de minus 20 de grade Celsius,rivalizau cu cele de la Moscova, de minus 24 de grade Celsius, iartransporturile britanice erau, în continuare, perturbate de îngheţ şi ninsoare,peste 2.000 de şcoli fiind închise, în continuare, în Anglia.

Însă,Aeroportul Gatwick, la sud de Londra, al doilea cel mai important din ţară, aputut fi redeschis după două zile, aproximativ 100 de angajaţi degajând pistelepeste noapte.

Principalulaeroport britanic, London Heathrow, era afectat de anulări şi întârzieri aleunor zboruri, ca şi aeroporturile London City, Luton şi Glasgow (Scoţia) sauAeroprtul Frankfurt, în Germania, unde se înregistrau 44 de zboruri anulate,din cauza unor perturbări în alte zone.

Legăturaferoviară Eurostar peste Canalul Mânecii era, de asemenea, afectată, un trendin trei fiind, vineri, anulat pe ruta Paris-Londra, dar şi pe ruta Bruxelles-Londra,iar întârzierile putând atinge până la 90 de minute, pentru cursele menţinute.Eurostar prevedea perturbări în tot acest week-end.

ÎnMarea Britanie, în noaptea de joi spre vineri a nins mai puţin decât în zileleprecedente, dar poleiul făcea dificilă aprovizionarea anumitor staţii debenzină şi magazine.

"Iaracum lipseşte mâncarea!", titra pe prima pagină tabloidul Daily Express.

Guvernulbritanic este dur criticat, stocurile de sare pentru deszăpezirea drumurilorfiind inferioare cu aproximativ 60 la sută faţă de tonajul recomandat.

ÎnBelgia, liniile feroviare locale erau întrerupte. Pe linia Mons-Hal-Bruxelles(centrul ţării), ninsoarea şi noroiul acumulate au încetinit traficul şi auprovocat o uşoară deraiere, fără să se înregistreze răniţi.

Germaniaa înregistrat prima persoană moartă de frig, un bărbat, în vârstă de circa 60de ani, găsit în zăpadă la intrarea într-o bancă de economii, al Querfurt,lângă Leipzig (est). De sâmbătă va fi obligatoriu să se circule cu pneuri deiarnă pe tot teritoriul ţării, în caz contrar amenda putând ajunge până la 80de euro.

ÎnSpania, alerta a fost ridicată la nivelul "portocaliu" în patruregiuni din nord, din cauza unor "riscuri foarte importante" deninsoare, iar circulaţia era perturbată, în continuare, în nord şi centru.

ÎnFranţa, condiţiile se ameliorau în centru şi vest, dar 2.900 de locuinţe nuaveau, în continuare, curent electric. Au fost emise avertizări cătreautomobilişti şi camioane, de teama ceţii şi poleiului.

Undepartament a interzis, cel puţin până la 10 decembrie, vânătoarea de păsări şianumite animale de apă, pentru a le proteja, în condiţiile în care apele auîngheţat.

Chiarşi Moscova se confruntă cu un frig neobişnuit pentru acest anotimp, fenomencare se înregistrează "o dată la 30 până la 50 de ani", potrivitautorităţilor din domeniul meteorologiei. Cele mai scăzute temperaturi s-auînregistrat marţi, în Urali, la Iamalo-Nenţ (minus 47 de grade), şi în Siberia,în ţinutul Evenk (minus 51 de grade).

Deasemenea, la Veneţia, în Italia, sirenele au anunţat creşterea nivelului apeila 1,40 metri peste nivelul mării, cea mai înaltă maree din acest an.

ÎnBalcani, câteva mii de persoane au fost evacuate din locuinţe, din cauzainundaţiilor provocate de ploi torenţiale în Muntenegru, Bosnia şi Serbia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG