2018-12-11 16:15


Cel puţin 70 de morţi în urma furtunilor violente din Statele Unite

 |  13:02
Cel puţin 70 de morţi în urma furtunilor violente din Statele Unite

Cel puţin 70 de persoane au murit în furtunileviolente înregistrate, de mai multe zile, în mare parte din Statele Unite,potrivit unui nou bilanţ, stabilit miercuri de oficiali ai serviciilor deurgenţă.

Patruzecişi cinci de persoane au murit doar în statul Alabama (sud).

Preşedinteleamerican, Barack Obama, a ordonat miercuri seara ca Guvernul să "acţionezerapid", pentru a veni în ajutorul acestui stat din sudul ţării.

Starea de urgenţă a fostdeclarată în Alabama, Arkansas, Kentucky, Mississippi - unde au murit 11persoane, Missouri, Tennessee şi Oklahoma. Guvernatorii acestor state au cerutGărzii Naţionale să participe la operaţiunile de salvare.

ServiciulNaţional de Meteorologie (NWS, National Weather Service) a publicat o alertăcare avertizează asupra "riscului ridicat" de tornade, grindină,inundaţii şi trăsnete în sudul Statelor Unite, de miercuri, de la ora 12.00 GMT(15.00, ora României) şi până joi, ora 2.00 GMT (5.00, ora României).

Întotal, intemperiile ar putea viza până la 21 de state americane, de la MarileLacuri până la Golful Mexic şi la coastele Atlanticului.

ÎnArkansas "sunt arbori scoşi din rădăcină, întreruperi de energieelectrică, case avariate (...) şi numeroase inundaţii în curs", a declaratRenee Preslar, o purtătoare de cuvânt a Departamentului pentru Situaţii deUrgenţă din acest stat.

Doarmarţi au fost înregistrate peste 50 de tornade. În anumite zone, de sâmbătă şipână marţi, nivelul precipitaţiilor a atins până la 45 de centimetri.

Sutede persoane au fost evacuate din Missouri (centru), după ruperea unor diguri,în special cele de la Black River, la Poplar Bluff.

Imagini televizate arătau echipe de salvareînfruntând apele furioase ale râurilor, pentru a merge să salveze persoaneblocate.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...